Rase de pisici – Scottish Fold

Rase de pisici – Scottish Fold

Continuam articolele legate de rase de pisici si astazi vom vorbi despre Scottish Fold. Aceasta rasa a aparut in Scotia, in anul 1961. Au o medie de viata intre 11 si 15 ani. Greutatea variaza intre 2,5 kg si 5 kg, in functie de sex.

Identificare

Pisicile din aceasta rasa sunt foarte usor de recunoscut, pentru ca au urechile lasate, ochii mari de diferite culori si blanita poate fi scurta,medie sau lunga. Din cauza urechiuselor lasate,  sunt predispuse la probleme cu auzul sau infectii ale urechilor. Acestea sunt probleme medicale genetice si de aceea trebuie sa mergeti cu pisica dumneavoastra un pic mai des pe la cabinetul medicului veterinar.

Personalitate

Este o pisica extrem de afectuoasa , careia ii place sa doarma foarte mult. Este si sociabila, ele chiar prefera sa fie in compania altor animale pentru ca nu le place singuratatea, le place sa fie in centrul atentiei si sa fie rasfatate. Inteligenta face si ea parte din descrierea acestei rase, ele intelegand tot ce doriti sa le transmiteti.

Ingrijire

Asa cum spuneam mai sus, acesta rasa este predispusa cel mai mult la probleme ale auzului, insa medicii veterinari spun ca si problemele la ochi sunt destul de des intalnite. Evitati sa lasati geamurile deschise, astfel incat sa nu fie curent, intrucat imediat vor incepe sa lacrimeze.

De asemenea daca nu sunt sterilizate din timp (varsta medie femela 6 luni, varsta medie motan 1 an), acestea sunt predispuse si la probleme ale tractului urinar.

Aceasta rasa este un pic mai pretentioasa si din cauza blanitei, ele au o blanita foarte deasa, pufoasa, uneori mai lunga, alteori mai scurta, care ar trebui periata cel putin o data pe saptamana, de preferat, daca se poate de doua ori pe saptamana.

Dintisorii de asemenea trebuie verificati, spalati si ingrijiti asa cum se cuvine. Acum puteti gasi la pet shop-uri, o manusa de deget cu zimti speciali, perfecta pentru curatarea danturii.

In concluzie, daca va ganditi sa primiti in familia dumneavoastra un Scottish Fold asigurati-va ca mai este cel putin un blanos in casa, ca aveti timpul necesar pentru ingrijirea acestora, ca va puteti permite vizite la veterinar, un pic mai des decat la alta rasa de pisica, si ca puteti fi foarte atenti la urechile si blanita pisicutei.

  • Apr 28, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos