Rase de pisici – Ragdoll

Continuam seria de rase de pisici si astazi va prezentam rasa Ragadoll. Aceasta rasa a aparut in anii 60 si a fost crescuta in America.

Identificare

Prima si cea mai importanta caracteristica a acestei rase sunt ochii albastri. Ele au o varietate de culori insa deobicei ele au o blanita deschisa pe corp si mai inchisa catre capete. Adica, pe corp regasim culori deschide precum caffe latte, alb, maro deschis iar spre capete, identificam culori inchise precum maro inchis, cafeniu inchis, dar niciodata negru.

Blana este de lungime medie, nu foarte greu de ingrijit dar nici foarte usor. Se recomanda perierea la aproximativ 2 zile.

Masculii ajung undeva la aproximativ 7 – 9 kg iar femelele 4 – 7 kg.  Spearanta de viata difera de la pisica la pisica insa se presupune ca media este undeva intre 12 si 17 ani.

Personalitate

Cea mai potrivita rasa pentru o familie cu copii sau cu alte animale. Pisica din rasa Ragadoll este foarte sociabila, foarte relaxata, adora sa fie langa stapani si nu le place absolut deloc sa stea singure.  Se spune ca aceasta rasa se aseamana foarte mult cu cainii, deoarce sunt foarte atasate de stapani si stau tot timpul in preajma lor.

Sunt extrem de sociabile cu copii sau cu alte animale, indiferent ca vorbim de caini, iepuri, hamsteri sau alte animalute. Daca sunt crescute de mici cu acestea, nu se pune problema ca or sa le raneasca.

Ingrijire

Pisicile din aceasta rasa au nevoie de o ingrijire si o hrana echilibrata. De preferat din dieta acestora nu trebuie sa lipseasca carnea. Ar trebui sa mai contina proteine si substante nutritive de inalta calitate. Au predispozitie la boli genetice. Una dintre cele mai commune boli pe care o dezvolta pisica din rasa Ragadoll este cardiomiopatia hipertrofica.  Mai au probleme cu gingiile, paradontita si afectiuni ale sistemului urinar.

Bineinteles va readuc aminte, ca trebuie sa mergeti la medicul veterinar periodic pentru a preveni toate probleme si pentru a acorda o atentie deosebita bolilor la care sunt predispuse.

In concluzie, pisicile din rasa Ragadoll sunt usor de ingrijit, sunt prietenoase, afectuoase si foarte blande, perfecte pentru o familie cu copii sau cu alte animalute de companie.  

 

  • May 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos