Rase de pisici – Maine Coon

Astazi vom vorbi despre una dintre cele mai populare rase, in randul iubitorilor de pisici. Toti stim despre pisica Maine Coon care ne-a uimit cu perfectiunea sa.

Aceasta a aparut in America, in statul Maine. Sunt mai multe legende despre originea acestei pisici, cea mai amuzanta fiind aceea in care se crede ca este o combinatie intre un raton si o pisica, lucru care este imposibil, teoretic. Au devenit cunoscute prin anii ’50, fiind prezentate in cadrul expozitiilor. Localnicii din Maine sunt foarte mandri , acestia fiind convinsi ca sunt mai rapide, mai inteligente decat alte pisici.

Identificare

Maine Coon poate ajunge la o lungime de pana la 120 cm si o inaltime de aproximativ 40 cm. Au urechi mari, ascutite si ciucurasi de par in capatul acestora. Blana este lunga si deasa ceea ce o face un pic cam greu de ingrijit. Labele sunt mari si rotunde, prezentand smocuri de par, la fel ca urechile.

Blanita poate avea orice culoare, cea mai frecventa fiind gri cenusiu. Dar reagsim aproape toate culorile.

Media de viata este de 15 ani.

Personalitate

Sunt extrem de sociabile si prietenoase. Adora sa se joace si sunt destepte. Ce le face neamipomenite este si faptul ca spre deosebire de alte pisicute, acestea adora apa, nu toate, dar majoritatea da.

Le place compania, astfel, o alta pisicuta, un catel sau un copil este perfect pentru ele. Sunt atasate de stapan si doresc atentie.

Sunt si active, de aceea este important sa aiba spatiu de alergat sau un prieten mai mereu prin preajma pentru a-si consuma energia.

Ingrijire

Primul lucru la care trebuie sa fim atenti este blanita, fiind lunga, o face un pic mai greu de ingrijit, astfel ea ar trebui periata cam de 2 ori pe saptamana pentru a evita incalcitul acesteia.

Din cauza dimensiunilor, pisicile din rasa Maine Coon pot fi predispuse la displazie de sold.

Mai sunt predispuse si la: cardiomiopatie hipertofica sau boli renale polichistice. Asigurati-va ca mergeti la medicul veterinar pentru toate testele necesare atunci cand o adoptati sau o cumparati iar apoi nu uitati de vizitele periodice.

In concluzie este o pisica enorma, superba, inteligenta, perfecta pentru oricine.

  • May 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos