Rase de pisici – British Shorthair

Continuam seria raselor de pisici si astazi com vorbi despre una dintre cele mai cunoscute si iubite – British Shorthair.

Identificare

Au blanita deasa, scurta si usor de ingrijit, capul este rotund, urechile sunt rotunde iar ochii sunt foarte mari si galbeni asemeni bufnitelor. Silueta este robusta, iar spre deosebire de alte pisici, acestea cresc un pic mai ,,greu” decat celelalte. Ele pot creste pana la varsta de 3 ani. Ca si greutate, regasim masculii care ajung la aproximativ 7 kg, iar femelele pana la aproximativ 5 kg.

Ca si culori, blanita este gri dar regasim si reflexii albastre – gri, la fel ca la rasa despre care vorbeam in alt articol, Albastru de Rusia.

Media de viata este de aproximativ  15 ani, atunci cand sunt ingrijite asa cum trebuie.

Personalitate

Aceasta pisica este foarte, foarte calma. Este linistita si cuminte in majoritatea timpului, insa au momente cand simt nevoia sa isi descarce energia. Daca este crescuta in apartament, asigurati-va ca ea are destul obiecte pe care se poate urca, destul spatiu pentru alergat.

Sunt prietenoase cu oamenii, si indeosebi cu copii. Au nevoie de atentie si iubire neconditionata. Sunt si un pic geloase, mai ales cand este vorba despre o alta pisica, dar atunci cand se simt amenintate, miauna si se aseaza astfel incat sa fie in centrul atentiei.

Ingrijire

Aceasta rasa are o predispozitie la boli ale articulatiilor, boli cardiace, boli de rinichi, chisturi renale. Nu trebuie sa va speriati, asta nu inseamna ca toate pisicile din rasa British au sau vor avea aceste probleme. Este doar o informatie pe care trebuie sa o luati in serios, atunci cand mergeti la medicul veterinar, el cu siguranta va verifica aceste aspecte dar este important ca si dumneavoastra sa acordati o atentie deosebita.

Sunt usor de ingrijit, asa cum spuneam mai sus, blanita este scurta, usor de periat. Daca tineti sub observatie mancarea si ii acordati atentia necesara, ii oferiti loc sa alerge iar pisica se simte comoda in casa, veti evita cu siguranta aceste predispozitii ale rasei, daca insa din pacate, se intampla, mergeti la veterinar si cereti ajutor imediat. Problemele de natura renala, pot aduce un deces subit.

In concluzie, pisicile din rasa British Shorthair sunt usor de ingrjit, sunt iubitoare si se ataseaza de stapan!

 

  • May 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos