Rase de pisici – Albastru de Rusia

Rase de pisici – Albastru de Rusia

De astazi vom detalia cateva rase de pisici astfel incat, atunci cand aveti nevoie de informatii specifice pentru o anumita rasa, va asteptam aici cu toate informatiile necesare.

Asa cum spune si titlul acestui articol, vom detalia un pic despre rasa albastru de rusia.

Identificare

In primul rand, trebuie sa stim sa o identificam. Pisicile din aceasta rasa poarta o blanita albastra-gri  cu reflexii argintii. Ochii intotdeauna vor avea o culoare verde smarald, iar greutatea medie a unei pisici adulte este de aproximativ 5 kilograme. Cel mai important aspect al acestei rase este ca blanita lor este foarte foarte moale si matasoasa. Pisicile din aceasta rasa au par scurt, ceea ce inseamna ca sunt foarte usor de ingrijit.

Personalitate

Aceasta rasa este inteligenta, sociabila si iubitoare. Asa cum bine stim ca toate pisicile sunt curioase, ei bine, pisicile din aceasta rasa au o curiozitate iesita din comun. Ele doresc sa stie absolut tot ce se intampla in jurul lor. Ele pot deschide usi, sertare sau dulapuri pentru a isi satisface curiozitatea, folosindu-se de inteligenta lor. De asemenea ele sunt jucause atat cand sunt mici dar si cand devin adulte.  Daca pisica va creste in apartament este bine sa mai aiba un prieten blanos. Sunt foarte sociabile si le place aventura alaturi de alte pisici sau de caini.  

Ingrijire

Pisicile in general, trebuie sa mearga anual la doctorul veterinar pentru consulturi generale cum ar fi vaccinuri, deparazitari, verificarea blanitei. Acasa, noi trebuie sa le taiem unghiutele  si sa le asiguram o mancare adecvata. Stim bine ca pisicile sunt carnivore, deci trebuie sa le oferim carne. De preferat carnea ar trebui sa fie fiarta inainte. Bobitele si apa trebuie sa existe in casa. Bineinteles, nu le punem un bol de un kilogram, dar este necesar ca acestea sa aiba hrana si apa la discretie.

Pisicile din rasa aceasta nu sunt predispuse la anumite boli, insa trebuie sa avem grija la comportamentul lor si la ceea ce le place si ceea ce isi doresc, si bineinteles sa le oferim .

In concluzie, aceasta rasa este potrivita pentru oricine. Pisica fiind calma, sociabila, iubeste copii si este usor de ingrjit datorita blanitei scurte.

 

  • Apr 28, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos