Rase de caini – Welsh Corgi

Continuam articolele despre rasele de caini si astazi vom vorbi despre Corgi. O rasa foarte cunoscuta, frumoasa si jucausa.  Exista doua tipuri de Corgi: Pembroke Welsh Corgi si Cardiganul Welsh Corgi. Diferenta intre ei este de aspect si conformatie bineinteles, Cardiganul fiind mai mare si mai lung decat Pembroke. In continuare, asa cum v-am obisnuit vom discuta despre identificare, personalitate si ingrijire.

Identificare

Cum spuneam si mai sus, exista doua tipuri de Corgi, acestia se vor identifica astfel:

Pembroke Welsh Corgi : au urechile ascutite, o inaltime intre 25 cm si 30 cm, iar ca si kg femelele ajung undeva la 11 kg iar masculii la 14 kg. Coada este mai scurta decat a Cardiganului. Ca si culori deosebim Welsh Corgi cu nuante precum: rosu, cafeniu, negru sau cenusiu. Se mai pot observa si fire albe sau gri. Lungimea blanii este medie spre lunga. Blana este mai voluminoasa pe piept, gat si umeri.

Cardiganul Welsh Corgi:

Diferentele intre cele doua rase include structura osoasa, lungimea corpului si dimensiunea. Cardiganul are urechi un pic mai lungi si mai rotunjite, cu o coada de aproximativ 30 de cm, de tip vulpe, care curge in linie cu corpul. Desi Cardiganul are mai multe culori decat Pembroke, albul nu ar trebui sa predomine in blanita sa. Regasim culori ale blanitei precum: roscat,maro deschis, cafeniu.  Inaltimea este diferita, intre 27 cm si 52 cm, iar ca si greutate: la femele 14 kg, iar la masculi 17 kg. Cardiganul este mult mai puternic decat un Pembroke, cu o masa osoasa mai densa.

Personalitate

Este un catel sociabil, prietenos, ascultator dar si deosebit de activ. Este si foarte indraznet, curajos si loial familei. Sunt deosebiti de atenti si avertizeaza  imediat ce simt un pericol, astfel stapanii se simt mereu in siguranta.

Ingrijire

Varsta medie de viata este de apoximativ 12 ani. Principalele cauze ale decesului fiind cancerul sau batranetea. Se intalnesc des si probleme cu insuficienta renala, afectiuni ale ochilor sau displazie de sold.

Daca mergeti periodic la medicul veterinar, veti evita aceste probleme si veti avea un Corgi sanatos, voios si fericit. Nu necesita atentie deosebita, de aceea majoritatea stapanilor opteaza pentru un caine usor de ingrjit precum acesta.

 

 

  • May 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos