Rase de caini – Husky Siberian

Astazi vom vorbi despre una dintre cele mai frumoase si cunoscute rase de caini din lume, Husky Siberian.

Originile rasei sunt confuze, nu se stiu prea multe detalii insa ce se stie sigur este ca erau folositi de eschimosi. Acestia foloseau cainii pentru a ii ajuta la treburi. Husky face parte din categoria cainilor de munca, ei pot cara greutati medii pe distante lungi la o viteza moderata.

Identificare

Cainii din rasa Huksy se pot identifica foarte usor. Ca si caracteristici regasim femelele care pot ajunge la o inaltime intre 50 cm si 55 cm iar masculii la o inaltime intre 55 cm si 60 cm.

Ca si greutate regasim femelele cu o greutate care variaza intre 16 kg si 23 kg si masculii cu o greutate intre 20 kg si 27 kg.

Deobicei ochii acestora sunt albastri iar blanita este scurta cu culori de negru si alb. Urechile sunt ascutite iar botul este lung. Aceasta rasa face parte din categoria de talie medie.

Durata medie de viata este intre 12 si 15 ani.

Personalitate

Aceasta rasa este recunoscuta pentru temperamentul bland. Iubesc compania oamenilor si de aceea este recomandat sa ne petrecem cat mai mult timp alaturi de ei. Nu le place singuratatea  si se supara cand raman singuri o perioada prea lunga de timp, pentru ca incep sa creada ca sunt abandonati. Sunt extrem de afectuosi si cu copii si cu alte animale. Insa incercati sa le dati atentie in mod egal astfel incat sa fie bine pentru toata lumea.

Ingrijire

Ca si restul raselor de caini, si acestia sunt predispusi la anumite boli. Printre cele mai des intalnite, regasim displazia congenital a soldului, paralizia laringiana, distrofia corneeana, entropionul, cataracta si hipertiroidism.

Nu trebuie sa va speriati, aceste boli nu apar la toti si bineinteles, descoperite din timp, se pot trata eficient si cu succes.

Nu este un caine greu de ingrijit, insa trebuie sa aveti o atentie sporita atunci cand vine vorba de sanatatea acestuia. Mersul la veterinar cel putin o data pe an, este extrem de important, acesta putand sa identifice eventualele probleme din timp si sa le trateze asa cum se cuvine. Blana nu este greu de ingrjit, trebuie spalat cel putin o data pe saptamana, periat si pieptanat.

In concluzie, Husky-ul face parte din categoria de caini, care sunt atat afectuosi dar si vigilenti. Se impaca bine cu familia, cu copii si cu alte animalute atata timp cat i se acorda atentia de care are nevoie.

  • May 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos