Rase de caini – Ciobanesc German

Asa cum v-ati obisnuit astazi continuam seria raselor de caini, asa ca astazi vom vorbi despre superbul exemplar din rasa Ciobanesc German.

I se mai spune si cainele lup pentru ca se presupune ca a aparut din domesticirea lupului. Este raspandit acum in intreaga lume folosit in mare parte pentru protectie si paza dar si pentru alte genuri de activitati.

Identificare

Se identifica foarte usor: are o constituite robusta, oase puternice, capul este mare cu forma usor alungita la nas fara sa fie ascutit. Maxilarul este puternic, cu dinti masivi care se inchid in foarfeca. Urechile sunt verticale, ochii medii – migdalati. Trunchiul este lung, spatele drept, labele sunt mici si rotunde.

 Blana acestei rase difera de la catel la catel, astfel regasim blana lunga, scurta sau mijlocie si aspra. Culoarea blanitei are de asemenea mai multe culori: gri, cenusiu, roscat, neagra si in cazuri mai rare, dar existente chiar alba.

Ei pot ajunge la o greutate medie situata intre 30 kg si 45 kg. Inaltimea variaza intre 56 cm si 66 cm iar durata medie de viata este de 20 de ani.

Personalitate

Este un caine inteligent, intelegator si fidel stapanului. Are incredere deplina in stapan si il urmeaza peste tot, atunci cand se poate. Este usor de educat pentru ca pentru el este foarte important ca stapanul sa fie fericit si asta il face un caine care invata repede. Nu suporta agresivitatea. Incercati sa va purtati cat mai natural cu el si aveti rabdare.

Ingrijire

Desi este o rasa puternica, din pacate, si aceasta rasa este predispusa anumitor probleme de sanatate cum ar fi: epilepsia, diabetul, torsiunea gastrica, insuficenta pancreatica.

Aceste probleme care apar mai des pot fi prevenite prin controale periodice la medicul veterinar.

In concluzie, va recomand cu drag sa luati aceasta rasa de caine, intrucat este foarte atasat de stapan insa, trebuie sa ii aratati ca dumneavoastra sunteti stapanul, altfel lucrurile nu vor sta chiar roz, daca el va considera ca este ,,peste stapan” va deveni incapatant si nu va veti intelege cu el. Trebuie ponderat, dar cu atentie, iubire si sfatul medicului sau al dresorului, va fi o relatie superba.

 

  • May 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos