Povestea Norocoasei

Cel mai frumos sentiment – atunci cand salvezi un suflet

Sunt convinsa ca orice iubitor de animale a salvat cel putin o data un suflet. Fie ca l-a luat acasa, l-a oferit spre adoptie sau i-a pus un bol de mancare si unul de apa. Sentimentul nu poate fi descris in cuvinte.

Astazi am sa va povestesc despre Norocoasa. Ea chiar a fost o norocoasa, asa cum se subintelege din nume.

Intr-o dupa amiaza de Martie, am iesit un pic pana la cumparaturi, afara ploua, tuna, fulgera, pe jos era plin de noroi iar de sub o masina se auzea un mieunat disperat.  Bineinteles ca m-am oprit sa vad ce se intampla, m-am pus in genunchi in tot noroiul ca sa vad minunea care mieuna. De acolo, apare Norocoasa, era uda leaorca, cu o Rinotraheita groaznica, plina de noroi, purici si speranta. A iesit sfioasa de sub masina, m-a lasat sa o ating, si chiar sa o iau in brate. Norocoasa era deja o pisica seniora, cel mai probabil abandonata. De indata ce am luat-o in brate, a inceput sa toarca, aratandu-mi incredere si iubire. Am dus-o acasa, apoi am sunat un prieten care de obicei ma ajuta cu pisicile pe care le gaseam. A venit imediat, am pus-o intr-o cusca si am dus-o direct la veterinar.  Asa arata Norocoasa cand am gasit-o si cand am ajuns cu ea la doctor.

*Poza 1 si 2 *

 

Doctorul a spus ca Rinotraheita ei este foarte agresiva si este posibil sa nu isi mai poata folosi ochisorii iar starea ei de sanatate este destul de grava, este o chestiune de ,,noroc” daca isi va reveni sau nu. Dupa zile si nopti de tratamente, Norocoasa a inceput sa isi revina. Usor, usor cu ajutorul veterinarului, medicamentelor, antibioticelor si cu speranta noastra, a tututor, incepuse sa dea semne de revenire.  Dupa aproximativ doua saptamani de tratamente intese, Norocoasa a inceput sa isi revina aproape complet, tot ce mai avea nevoie era un camin al ei, familia ei.

Am inceput sa pun anunturi pe toate site-urile si grupurile de profil, dar din cauza varstei a fost foarte greu de gasit o mamica si un tatic pentru ea. Dupa alte cateva saptamani de cautari intense, a aparut si familia ei. Mi-a scris o fata, tanara, care isi dorea foarte mult o pisicuta, s-a induiosat de povestea ei si a cerut sa o adopte.

Norocoasa a ajuns la noua ei familie, taticul a fost putin reticent la inceput dar dupa aproximativ o saptamana Norocoasa si noul tatic au devenit cei mai buni prieteni, mamica fiind mai mult ignorata decat adorata de pisica.

Am primit si inca primesc poze cu ea. Este bine, sanatoasa si fericita.

Sentimentul pe care l-am avut si inca il am, faptul ca am reusit sa salvez un suflet nu poate fi descris in cuvinte. Am reusit sa ofer o familie pentru totdeauna, unei pisici care a fost abandonata. Este cel mai frumos sentiment pe care l-am simtit, este unic.

Atunci cand puteti salva un suflet, nu ezitati sa o faceti. Ei va vor rasplati inzecit. Orice gest conteaza, un pliculet, un bol de apa, o manuta de mancare, o mangaiere, orice puteti oferi, oferiti!

  • Apr 15, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos