Perușii ca animale de companie: cum să aveți grijă de ei

Perușii ca animale de companie: cum să aveți grijă de ei

Perușii sunt unele dintre cele mai populare animale de companie, plăcuți pentru culorile lor vii, aducând veselie și caracter în familie. Creați casa perfectă pentru perușul dvs. de companie cu acest ghid util.

Perușii, pe scurt:

Speranța de viață – Până la 10 ani

Dimensiuni – Maximum 18 cm

Dietă – Semințe, pelete, verdețuri și fructe proaspete

Îngrijire și întreținere

Perușii pot memora sute de cuvinte și pot învăța diverse trucuri. Pot trăi până la 10 ani și sunt cunoscuți ca animale de companie comunicative. Deoarece aducerea unuia acasă este un angajament serios, iată câteva întrebări cheie la care trebuie să vă gândiți înainte de a cumpăra unul:

  • Aveți o locuință adecvată pentru ei?
  • Le puteți oferi un mediu sigur?
  • Aveți suficient timp să îi lăsați zilnic afară din cușcă prin casă, fără să îi scăpați din ochi?
  • Știți că păsările pot fi zgomotoase și ați verificat că acest lucru este acceptabil pentru familia și vecinii dvs.?

Un peruș sănătos ar trebui să aibă penele curate și netede, o postură alertă și verticală, respirație clară și regulată și fără scurgeri în jurul ciocului, ochilor sau urechilor. Dacă sunteți pentru prima dată părinte de peruș, vă recomandăm să începeți cu o singură pasăre nouă. Cu toate acestea, ei sunt foarte sociabili și vor răspunde excelent dacă au un partener. Dacă perușii sunt singuri pentru perioade lungi de timp, ei pot deveni singuratici și deprimați. Dacă au un partener se vor menține fericiți - iar o pasăre fericită este o pasăre sănătoasă.

Acomodarea perușilor în casă

Va trebui să alegeți o cușcă de dimensiuni adecvate pentru perușii dvs., în funcție de cât spațiu aveți la dispoziție și de numărul de păsări pe care doriți să le puneți împreună. Cușca pentru ei ar trebui să le ofere suficient spațiu pentru a-și întinde aripile - le place să o facă des. Din această cauză, vă recomandăm o cușcă dreptunghiulară.

Animalul dvs. de companie va avea nevoie de hârtie la baza cuștii lor. Acest lucru vă va permite să monitorizați numărul, dimensiunea, culoarea și consistența excrementelor. Dacă intenționați să vă reproduceți păsările, puteți găsi material pentru cuib pe care perușii dvs. îl vor adora la orice pet shop. Acestor păsări le place să fie curate, așa că asigurați-vă că verificați și curățați excrementele din cușcă săptămânal. De asemenea, ar trebui să schimbați hârtia de la baza cuștii zilnic și să curățați traversele săptămânal.

Puneți un castron cu niște apă în cușca lor, astfel încât perușii dvs. să se poată scălda când le place. Ei sunt păsări active și curioase, așa că au nevoie de o varietate de jucării pentru a-și păstra atenția și a se feri de plictiseală. Locuința dvs. pentru peruși trebuie să includă o mulțime de stinghii, leagăne și elemente interactive pentru a le stimula simțurile și a-i menține ocupați. Aceste mici păsări adoră, de asemenea, oglinzile și jucăriile care pot fi rupte sau ciugulite.

Așezați cușca la nivelul ochilor sau mai jos, departe de lumina soarelui excesivă și departe de orice este aromat, precum mirosurile găsite în bucătărie. Păsările au un sistem respirator foarte eficient. Absorb foarte bine orice din aer și suferă cu ușurință efecte secundare toxice de la lucruri precum aerosoli, fum de țigară, uleiuri esențiale, odorizante de cameră etc.

Dieta perușilor

Peletele pot fi baza regimului alimentar al acestor păsări, așa că asigurați-vă că reîmprospătați bolul cu pelete zilnic. Verdețurile le oferă vitamine și minerale esențiale și le pot fi servite zilnic. Perușii dvs. ar trebui să mănânce fructe doar o singură dată pe săptămână, iar gustările mai deosebite nu ar trebui să li se ofere mai des decât o dată pe lună. În plus, ar trebui să îi puneți la dispoziție o bucată de sepie. Este excelentă pentru ciocul lor și, de asemenea, le va crește nivelul de calciu din organism.

Nu îi hrăniți niciodată cu ciocolată, salată, avocado, rubarbă, alcool, semințe de fructe sau cofeină, deoarece acestea vă pot îmbolnăvi animalul. Dacă perușul are în cușcă legume sau fructe mai vechi de 24 ore, asigurați-vă că le scoateți și le înlocuiți cu altele, proaspete.

Puneți la dispoziție o farfurie cu apă pentru pasărea dvs., astfel încât să aibă acces la apă potabilă în orice moment. Spălați-l cu apă cu săpun sau puneți-l prin mașina de spălat vase deseori. Este posibil să le placă să facă baie în vasele cu apă, deci este important să verificați dacă vasul cu apă este plin și schimbată des. Nu așezați vasul de apă al perușului dvs. sub traversele sau stinghiile din cușcă, deoarece pot contamina apa.

Călătoriile și transportul

Cel mai bun mod de a vă transporta perușului este într-o cușcă mică, acoperită, un suport pentru transportul animalelor de companie sau chiar într-o cutie mică. Dimensiunile nu trebuie să fie impresionante, ci este de ajuns să fie suficient de mare pentru ca animalul dvs. să se simtă confortabil. Evitați orice obiecte nesigure sau ascuțite pentru a preveni rănirea păsării. Una sau două bare fixate bine prin cușcă sau cutie sunt suficiente pentru a se bucura de plimbare.

Fixați cușca cu o centură de siguranță. Pentru călătorii lungi cu mașina, poate fi necesar să protejați cușca de lumina directă a soarelui și să faceți pauze de apă pentru a vă menține animalul de companie hidratat și confortabil.

Îngrijirea și curățarea

Perușii se vor îngriji regulat. Dacă au o stare de sănătate bună, îi veți observa curățându-și penele, zgâriindu-și ciocul pe diferite suprafețe din jurul cuștii și chiar făcând baie.

Din când în când va trebui să tăiați unghiile perușilor dvs. Este posibil ca și penele lor să aibă nevoie să fie tăiate; acest lucru poate fi foarte periculos dacă este făcut greșit. Pentru îndrumare profesională, consultați un medic veterinar.

Sănătatea perușilor

Sunt predispuși la contractarea paraziților, cum ar fi viermii sau păduchii, și pot avea probleme respiratorii și digestive. Cu toate acestea, dacă sunt singuri, atunci există mai puține șanse ca aceștia să aibă viermi sau păduchi. Bolile respiratorii pot fi evitate hrănindu-i corect și păstrându-i într-o zonă curată.

Pentru a evita orice probleme de sănătate, trebuie să vă verificați păsările de companie de viermi sau păduchi și să solicitați tratament dacă au paraziți. Dacă nu există alte păsări care vin și pleacă tot timpul în mediul lor, există un risc scăzut de a contracta viermi.

Este important să urmăriți cu atenție sănătatea perușilor. Verificați-i adesea pentru a observa semne precum pene zburlite, ochi închiși, letargie, postură cocoșată, coadă sau aripi căzute, scurgeri în jurul ochilor, nasului sau ciocului, strănut și tuse, diaree și respirație neregulată.

  • Jan 19, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos