Limbajul corpului unui câine fericit

Limbajul corpului unui câine fericit

Orice stăpân responsabil vede fericirea ca pe o nevoie de bază pentru câinele său. Dacă le oferim hrană, adăpost și securitate, este un bun început pentru a-i menține fericiți. Cu toate acestea, deoarece comunicarea canină și cea umană sunt diferite, trebuie să știm și cum să ne asigurăm că cel mai bun prieten al nostru este fericit. Deși am putea crede că un câine care dă din coadă înseamnă că este vesel, există multe modalități diferite de a ne da seama că un câine este fericit. Limbajul corpului, prin diferite posturi și poziții este una dintre cele mai utile modalități de a face asta.

1. Invitație la joacă

Poate că cea mai mare bucurie pe care o poate simți un câine este atunci când se joacă. Comportamentul de joc implică diferite poziții diferite, în funcție de tipul de joc. De exemplu, un salt în aer în timp ce vă jucați cu un frisbee sau aleargă entuziasmat când aleargă.

Când un câine dorește să inițieze jocul, el folosește o poziție specială a corpului cunoscută sub numele de invitație. Este similar cu faimoasa postură din yoga, a câinelui în jos. El își ridică partea posterioară și își întinde labele din față. Capul lor se va uita la persoana sau animalul cu care încearcă să inițieze jocul. Pot face mișcări rapide dintr-o parte în alta sau chiar să latre entuziasmat.

2. Se sprijină pe dvs.

Câinele dvs. s-a sprijinit vreodată de dvs. când a fost pe lângă voi? Când fac acest lucru, vă arată că nu sunt doar fizic alături de dvs., ci și emoțional.

Cu toate acestea, pe lângă faptul că este un semnal al limbajului corpului care exprimă fericirea, acest sprijinit poate avea semnificații diferite în contexte diferite. De asemenea, este posibil să se simtă nesiguri și să aibă nevoie de mai multă atenție de la dvs. Acest lucru se poate datora faptului că nu le acordați suficientă atenție sau poate fi din cauza stresului.

3. Se rostogolește în iarbă

Când vedem pentru prima dată un câine rostogolindu-se prin iarba, ne-am putea gândi că și-a pierdut mințile. Odată ce îi vom cunoaște, ne vom da seama că este, de obicei, o expresie a fericirii pure. Totuși, există și alte motive pentru care un câine s-ar putea rostogoli în iarbă. De exemplu, îi ajută să se răcească pe timp călduros și poate fi folosit pentru a atrage atenția stăpânului.

4. Stă culcat, întins pe o parte

Când un câine se întinde pe o parte, este, de obicei, calm și relaxat, mai degrabă decât fericit. Trebuie să luăm în considerare ceea ce îi face fericiți. Un câine care este calm în prezența noastră sau care are o stare în general pozitivă este un câine fericit. Acest lucru nu înseamnă că sunt întotdeauna fericiți când stau întinși pe o partea. Trebuie să ne uităm la restul contextului. De exemplu, dacă sunt neliniștiți sau au rețineri.

5. Tremură emoționat

Când câinele dvs. tremură, nu putem presupune imediat că sunt fericiți. Există probleme psihologice și fizice care pot explica de ce tremură un câine. Cu toate acestea, energia nervoasă sau anxioasă nu este întotdeauna negativă. Așa cum noi, oamenii, vom fi entuziasmați de ceva pe care așteptăm cu nerăbdare, câinii vor face același lucru.

Una dintre cele mai frecvente stări emoționante pentru un câine este atunci când știu că sunt pe cale să meargă la plimbare. Va tremura de fericire. Cu toate acestea, ar putea fi, de asemenea, entuziasmat deoarece a fost disperat după plimbare de prea mult timp. Trebuie să știm cât de des să plimbăm un câine, astfel încât să putem oferi suficientă mișcare pentru nevoile sale specifice.

6. Culcat pe spate

Un alt semnal clar de fericire și mulțumire este câinele întins pe spate. Dacă un câine doarme în această poziție, el știe că, chiar și inconștient, va fi în siguranță și nu va fi vulnerabil la vreun atac. Abdomenul și zona de sub picioare este cel mai vulnerabil loc de atac și nu sta astfel dacă nu s-ar simți în siguranță.

Puii își vor arăta, de asemenea, starea emoțională adoptând această poziție în fața mamei și a fraților. Această postură corporală la câini va fi expusă numai atunci când se află într-o stare de bine și liniște.

7. Zâmbetul

Deși acesta este, mai degrabă, un gest facial, decât o poziție a corpului, acesta este încă o parte importantă a exprimării câinelui. Ca și în cazul oamenilor, zâmbetul este o acțiune care le transmite starea de spirit și este o expresie care folosește mai mult decât doar gura lor.

Zâmbetul nu este un gest folosit doar de oameni. Mulți câini pot zâmbi, deși măsura în care sunt capabili să facă acest lucru depinde de genetica lor. Multe caracteristici ale raselor înseamnă că au un bot mai scurt, care fie arată că are un zâmbet permanent, fie înseamnă că nu pot zâmbi deloc.

Acesta este motivul pentru care trebuie să ne uităm la expresia generală a unui câine pentru a vedea dacă zâmbesc. Când au o expresie largă, ochii mari, urechile ridicate și gura ușor deschisă fără a-și scoate în evidență dinții, probabil zâmbesc din cauza fericirii. Postura corpului lor va fi, de asemenea, relaxată și vor da din coadă.

8. Se culcă lângă dvs.

O altă poziție a corpului care arată că un câine este fericit este atunci când se culcă lângă dvs. Nu trebuie neapărat să se sprijine pe dvs. Sunt, cel mai adesea, întinși pe jos și au capul pe picioarele din față. De asemenea, se pot culca pentru a-și linge labele și / sau fața. Când se întâmplă acest lucru, câinele este fericit și mulțumit în prezența dvs., lucru care arată că aveți o legătură puternică. Este un comportament similar cu cel când vă urmăresc peste tot.

9. Se oprește brusc

Există cu siguranță situații în care un câine care se oprește brusc și semnifică teamă sau surpriză. Totuși, ar putea fi și un semn clar al fericirii. Când un câine se joacă, se poate opri la un moment dat și, aparent, nu se uită la nimic în timp ce gâfâie. Acesta este un semn că el este fericit, în special simte o fericire care se datorează emoțiilor, oboselii și bucuriei. Acest lucru indică un sentiment de fericire de a fi alături de ceilalți din parte unui câine care este sociabil și învățat cu oamenii din jur.

  • Feb 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos