La ce ar trebui să vă gândiți înainte de a cumpăra pești ca animale de companie?

Informarea în amănunt despre peștii de companie, cum ar fi detalii despre modelele lor de comportament, îngrijirea și întreținerea, este importantă înainte de a lua decizia dacă vreți și dacă vi se potrivesc astfel de animale de companie.

Peștii sunt minunați să-i ai în casă, deoarece creează o imagine remarcabilă și un ambient plăcut, în orice camera fi. Sunt perfecți pentru copiii mici care învață să aibă grijă de animale, iubitorii de animale de companie cu puțin spațiu la dispoziție sau persoanele alergice. Totuși, aveți nevoie de o serie de informații pentru a îngriji cu succes aceste vietăți.

Cu o mulțime de lucruri de luat în considerare, prioritatea dvs. principală ar trebui să fie să oferiți un mediu propice. Iată în continuare câțiva factori de care va trebui să ții cont:

Tipul speciilor de pești

Înainte de a merge mai departe și de a cumpăra pești, trebuie să-i luați în considerare pe cei care se încadrează în bugetul dvs., gândindu-vă și la costurile de întreținere, desigur.

Pești temperați - Sunt o alegere excelentă deoarece prosperă într-un rezervor la temperatura camerei, cu condiția să fie constantă. Echiparea acvariului lor este mai simplă decât pentru alți pești, deoarece ai nevoie doar de un filtru și pietriș, care ajută la menținerea echilibrului. Câteva exemple de astfel de pești sunt creveții Amano, diverșe tipuri de Danio, variatus, pești platy și mulți alții.

Pești de apă rece - Acești pești rezistenți și populari se găsesc la prețuri accesibile și au costuri mici de întreținere. Se simt cel mai bine în apă cu o temperatură mai scăzută și, cu mâncarea potrivită, devin destul de mari și se trăiesc mulți ani. Ei ajută la menținerea acvariului curat, deoarece consumă alge. Câteva exemple includ peștișorul auriu și unele specii de loach.

Pești tropicali - Aceștia sunt atrăgători datorită formelor și culorilor lor uimitoare. Sunt obișnuți cu apă mai caldă, deci trebuie să le asigurați o temperatură constantă și apă complet oxigenată ca să prospere. Întreținerea lor este mult mai costisitoare, deoarece au nevoie un termometru, un încălzitor și o pompă în acvariu. Printre ei se numără tetra neon, guppy, molly, peștii sanitari și scalarii.

Compatibilitatea între pești

Compatibilitatea peștilor depinde de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea acvariului, calitatea apei, comportamentul de reproducere și tipul de mediu acvatic pe care doriți să îl creați. Un acvariu cu diferite tipuri de specii de pești care sunt în armonie creează un echilibru natural superb. Ar trebui să alegeți specii care pot trăi în armonie pentru nu avea loc bătălii agresive sau pentru a evita ca unii pești să îi „hărțuiască” pe ceilalți.

Dimensiunile peștilor

Este ușor să uităm că, la fel cum cresc oamenii, cresc și peștii. Când îi cumpărați, primiți pești tineri și mici, dar cu timpul și îngrijirea adecvată, aceștia cresc la dimensiuni adulte. Știind cât de mari vor fi anumiți pești pe măsură ce cresc, vă ajută să determinați tipul de acvariu de care aveți nevoie.

Acvariul

Acvariile pentru pești sunt extrem de variate. Acestea sunt de două tipuri principale: acvarii de sticlă, care sunt ieftine, dar grele, și rezervoare acrilice, ușoare și fragile.

 

Dimensiunea acvariului - Deși aceasta este o investiție pe termen lung, un acvariu bun ar trebui să aibă un volum cât mai mare, cât vă permite spațiul și bugetul. Este important să țineți minte că peștii au nevoie de suficient spațiu pentru a se deplasa liber. Este de preferat un acvariu mare, deoarece lasă loc de greșeli atunci când vă ocupați de întreținerea periodică a sa.

Este important să găsiți spațiul ideal pentru a vă amplasa acvariul. Odată ce l-ați instalat, dacă ați vrea să îl mutați, va fi necesita dezasamblarea sa. Acesta este un procedeu complicat, care ar putea să vă streseze peștii.

Un bun acvariu ar trebui să fie aibă dintr-un filtru biologic funcțional, care este important pentru menținerea unui echilibru sănătos al apei și oferă spațiu pentru ca peștii dvs. să prospere. Veți mai avea nevoie de un aparat de încălzire a apei și un kit de testare a calității apei, să determinați dacă aceasta este toxică sau nu pentru peștii dvs. Acesta ar trebui măcar să poată testa nivelurile de amoniac, nitriți, nitrați si PH-ul apei.

Sănătatea peștilor

Un animal de companie este o investiție, nu doriți să îl cumpărați astăzi și mâine să nu îl mai îngrijiți. Trebuie să observați atent peștii pe care doriți să îi achiziționați, să alegeți pești sănătoși. Ar fi bine să cumpărați pești care înoată, nu care sunt letargici, au o culoare strălucitoare, ochi limpezi și nu prezintă umflături pe corpul lor. Ar trebui să aibă toți solzii și să nu prezinte răni sau urme pe corp.

Mâncarea de pește

Fiți foarte atenți atunci când cumpărați hrană din comerț pentru peștii dvs. Căutați produse proaspete și curate. Ar fi de preferat să cumpărați recipiente mici cu hrană, deoarece din momentul în care deschideți recipientul, valoarea nutritivă începe să scadă treptat.

Pentru a satisface nevoile nutriționale și a asigura o dietă echilibrată, ar trebui să vă hrăniți peștele cu diferite tipuri de hrană la fiecare „masă”. În timp ce puteți hrăni peștii mari cu pelete, peștii mai mici au nevoie în continuare de proteine, iar hrana deshidratată prin înghețare este ideală. Aveți grijă în timp ce îi hrăniți deoarece supraalimentarea lor îi va ucide cu mare ușurință.

Curățarea acvariului

Este necesară schimbarea periodică a apei și testarea PH-ului pentru a vă asigura că peștii trăiesc în condiții adecvate. În funcție de dimensiunea acvariului și a sistemului de filtrare pe care l-ați configurat, va trebui să faceți săptămânal o schimbare parțială a apei, precum și să curățați acvariul și să schimbați apa complet aproximativ o dată pe lună.

Unii pești, cum ar fi peștișorii aurii, sunt cunoscuți pentru mizeria pe care o fac și pot avea nevoie de schimbări mai frecvente de apă și curățarea acvariului. Și supraalimentarea va polua rapid apa. Monitorizarea nivelurilor de pH ale acvariului și supravegherea oricăror contaminanți și poluanți vizibili ar trebui să vă ofere o idee bună cu privire la frecvența cu care va trebui să-l curățați.

 

  • Nov 20, 2020
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos