Este personalitatea pisicilor influențată de culoarea blănii?

Este personalitatea pisicilor influențată de culoarea blănii?

Dacă sunteți în căutarea unei pisici care să se potrivească perfect familiei dvs., ar trebui să știți că două lucruri sunt cele mai importante în a o alege: aspectul și personalitatea. Este posibil să aveți o preferință pentru o trăsătură sau alta, cum ar fi o pisică drăgăstoasă sau una care este complet neagră. Sau s-ar putea să aveți de gând să vizitați doar un adăpost sau un magazin de animale pentru a vedea de ce pisică sunteți atrași. În orice caz, s-ar putea să vă întrebați dacă blana unei pisici are un impact asupra personalității.

Deși nu există dovezi solide care să susțină o legătură între culoarea blănii și felul de a fi, mai mulți proprietari de pisici susțin că există corelații între cele două. Iată câteva teorii pe care le-am adunat de la o serie de proprietari de pisici:

  • Pisicile albe cu pete negre sunt jucăușe și au personalități puternice
  • Pisicile negre sunt afectuoase cu oamenii și le place să se joace
  • Pisicile multicolore sunt independente și nu le place să se joace cu alte pisici
  • Pisicile „cu smoching” (albe pe piept și diverse culori pe restul corpului) au o personalitate unică

Sunt pisicile albe cu pete negre mai jucăușe?

Pisicile care sunt în mare parte albe, cu pete negre, și-au câștigat reputația de a avea personalități mari și de a fi extrem de jucăușe. Deși acest lucru poate fi adevărat, se datorează probabil instinctului felin, nu culorii blănii.

Știm din observarea felinelor mari în sălbăticie că acestea au un talent înnăscut și o dorință de vânătoare. La urma urmei, se bazează pe această abilitate pentru a găsi hrană. Pisica domesticită nu trebuie să-și vâneze hrana, așa că a fi jucăușă devine o exprimare a acestui instinct de care nu mai are nevoie.

Sunt pisicile negre mai afectuoase cu oamenii decât cele de alte culori?

Pisicile negre au o reputație conform căreia sunt culoarea cu orientarea cea mai puternică spre oameni. Acest lucru este ironic, având în vedere superstiția care înconjoară pisicile de această culoare. Dar acea superstiție ar putea oferi un indiciu de ce pisicile negre și-au câștigat această reputație plăcută oamenilor.

Pisicile negre se luptă adesea să fie adoptate din două motive. Primul este că viitorii posesori sunt mai atrași de pisicile de culori mai deschise. Al doilea este că cei ce lucrează la adăposturi sunt precauți să ofere spre adopție pisici negre de teamă că vor fi folosite în scopuri sinistre.

Nu este de mirare, deci, că pisicile negre sunt mai prietenoase cu oamenii care le aduc acasă. Sunt încântate să aibă o familie pentru totdeauna!

Pisicile negre sunt mai afectuoase?

Pisica neagră ar putea fi cea mai afectuoasă pisică pe care ai întâlnit-o vreodată, dar și cea mai antisocială pisică. Acest lucru se datorează faptului că personalitatea nu este determinată de culoarea blănii. În timp ce proprietarii de pisici își pot susține convingerile că pisicile de anumite culori poartă anumite trăsături de personalitate, acest lucru se bazează pur pe dovezi anecdotice sau pe propria experiență. Nu există studii științifice care să susțină aceste afirmații.

Pisicile multicolore sunt independente și nu le place să se joace cu alte pisici

Mulți stăpâni de pisici multicolore vă vor spune că au personalități grandioase. Ele ar fi recunoscute că se obișnuiesc cel mai greu cu alte pisici din casă și că sunt, de obicei, cu nasul pe sus. Cu toate acestea, cercetările științifice nu susțin acest lucru. Nu există dovezi că pisicile astfel colorate au personalități diferite în acest sens.

O teorie pe care oamenii de știință au elaborat-o, totuși, este că genul este de vină pentru nesimțirea percepută a acestor pisici. Deoarece genele sexuale au impact asupra unor nuanțe de blană, aproape toate pisicile multicolore sunt de sex feminin. În cazuri rare masculii vor avea un astfel de colorit, în cazul unor anomalii genetice. Deoarece pisicile femele au o personalitate mai puternică decât masculii, această teorie ar putea explica legătura percepută dintre culoarea blănii și personalitate.

Au pisicile „cu smoching” o personalitate complet diferită?

Proprietarii nu prea pot identifica ce este atât de special, dar mulți dintre ei par să fie de acord că aceste feline colorate alb-negru au o personalitate unică. Acest lucru ar putea fi parțial datorat faptului că ele sunt foarte apreciate încă de pe vremea unor civilizații precum Egiptul Antic. Întrucât au fost în centrul atenției de atât de mult timp, este firesc ca atitudinea acestor pisici să fie examinată mai atent.

De asemenea, merită să luați în considerare faptul că pisicile cu smoching nu aparțin unei singure rase. Multe rase au ca rezultat blana neagră distinctă, cu semne albe, care le diferențiază pe acestea de omologii lor de culori diferite. Deoarece rasa are un impact asupra personalității unei pisici, este posibil ca proprietarii de pisici să încerce să clasifice toate pisicile smoching ca fiind din aceeași rasă și, prin urmare, ca având aceeași personalitate. Întrucât acest lucru este greșit, este dificil de identificat ce trăsături de personalitate le sunt unice.

 

Ce determină culoarea blănii de pisică?

Similar trăsăturilor umane, trăsăturile feline sunt determinate de genetică. Culoarea blănii nu face excepție. Nuanțele de negru și roșcat sunt trăsături dominante, în timp ce culorile precum cremul și gri-albăstrui țin de trăsături recesive. Puii vor moșteni genele ce le determină culoarea blănii de la părinți. Puteți ghici ce culori ar putea avea pisoiașii uitându-vă la părinții lor.

Cu toate acestea, pot apărea anomalii, iar genele recesive le pot învinge pe cele dominante, la fel cum doi oameni cu păr castaniu și cu ochi căprui pot avea un copil cu părul blond și ochii albaștri.

Care este cea mai rară culoare a pisicii?

În timp ce câinii bruni maronii sunt foarte frecvenți, probabil că nu ați văzut multe pisici maro ciocolată. Acest lucru se datorează faptului că amestecul de gene necesar pentru a avea o culoare maro-ciocolată este una dintre cele mai dificile combinații de realizat.

 

Ce culoare de pisică este cea mai prietenoasă?

Pisicile portocalii și pisicile bicolore au reputația de a fi cele mai prietenoase. Din nou, totuși, este important să ne amintim că nu există nicio corelație directă între personalitate și culoarea blănii. Dacă sunteți în căutarea unei pisici deosebit de prietenoase pentru a o aduce acasă, veți avea succes renunțând la prejudecățile despre „reputație” și interacționând cu pisici de toate culorile.

  • Feb 08, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos