De ce pot fi câinii agresivi față de alți câini?

 Lucruri nestiute despre agresivitatea la caini

De ce pot fi câinii agresivi față de alți câini?

Agresiunea canină îndreptată către alți câini este o problemă comportamentală foarte frecventă. Cel mai des întâlnite motive pentru acest comportament sunt:

  • Genetica: aceasta joacă un rol foarte important, deoarece conceptul de agresiune față de câini din afara grupului lor social este înnăscut la câini.
  • Lipsa socializării: socializarea slabă joacă, de asemenea, un rol important în această problemă comportamentală. Este important să vă socializați în mod corespunzător câinele de la o vârstă fragedă, pentru ca aceștia să aibă un temperament echilibrat ca adulți. Dacă nu sunt capabili să întâlnească câini, oameni și să meargă în diferite locuri ca pui, pot reacționa agresiv ca adulți.
  • Rasa: este, de asemenea, important să știți că unele rase de câini tind să fie mai agresive decât altele, de aceea acele rase vor avea nevoie de mai mult antrenament și socializare adecvată încă de la o vârstă fragedă. Câteva exemple ale acestor rase sunt Dachshund, Chow Chow, Jack Russell Terrier, Rottweiler, Pit Bull, Yorkshire Terrier sau Chihuahua. De asemenea, este important să rețineți că agresivitatea lor va varia, nu va fi la toate rasele la fel.
  • Educație: deși unele rase de câini sunt mai dominante sau mai agresive prin natură, adevărata problemă constă în educația pe care câinele a primit-o. Orice rasă de câine, pură sau mixtă, poate prezenta un comportament agresiv. Prin antrenament prin încurajare și socializare adecvată putem educa un câine să aibă un temperament echilibrat.

Odată ce vă vedeți câinele prezentând acest comportament, este foarte important ca acesta să fie diagnosticat și tratat serios. În acest fel, câinele dvs. va putea avea un temperament mai echilibrat și o calitate a vieții mai bună, deoarece nu se va simți amenințat sau stresat în aceste situații.

De ce unul dintre câinii mei îmi atacă un alt câine?

Este câinele dvs. agresiv și îl atacă pe celălalt câine? Dacă da, această problemă comportamentală este diferită de cea menționată mai sus. Câinii care sunt agresivi față de un alt câine din propriul grup fac acest lucru din diferite motive. Principalele, în acest caz, sunt următoarele:

  • Nu sunt sterilizați: câinii masculi care nu sunt sterilizați sunt mai predispuși să devină agresivi și să încerce să își afirme dominanța asupra altor membri ai haitei lor. Deși acest lucru este mai frecvent la câinii masculi, poate fi întâlnit și la femele care nu au fost sterilizate.
  • Există resurse limitate: dacă avem grijă de doi sau mai mulți câini, este foarte important ca fiecare dintre ei să aibă propriile lor castroane cu apă și mâncare, pat, jucării, etc. Se pot simți stresați din cauza resurselor limitate și pot deveni agresivi față de alți câini din gospodărie.

Ce trebuie să fac atunci când câinele meu devine agresiv față de alți câini?

Acum, că am trecut prin principalele motive pentru care câinii devin agresivi față de ceilalți câini, este timpul să trecem prin modul în care îi putem ajuta ca stăpâni. În oricare dintre aceste cazuri, va trebui să ne ajutăm câinele să își schimbe comportamentul agresiv. Acest lucru va necesita mult timp și răbdare pentru ca el să își modifice această trăsătură.

Agresivitatea la pui

Dacă prietenul dvs. patruped a început să manifeste agresivitate față de alți câini la o vârstă fragedă, sunteți norocoși, deoarece este mai ușor să corectăm această problemă comportamentală acum, mai degrabă decât la o vârstă mai înaintată. Pentru a îndrepta acest comportament, va trebui mai întâi să începeți să antrenați comenzile de bază ale cățelușului, cum ar fi „șezi”, „stai” etc. Acest lucru îl va ajuta să devină mai conștient de sine și să vă asculte în situații de risc.

Apoi, vă concentrați cel mai mult pe socializarea adecvată. Acest proces este esențial pentru educarea oricărui câine și implică să-l duci pe câine în locuri noi și să îi permiteți să interacționeze cu alți câini, alte animale de companie și oameni. Când un câine este pui, el învață o mulțime de abilități sociale pe care le va aplica ulterior, în viitor. Acesta este motivul pentru care trebuie să-i încurajăm să aibă interacțiuni pozitive de la o vârstă fragedă, astfel încât să se simtă în siguranță și fericiți în diferite situații de-a lungul vieții.

În cele din urmă, vă încurajăm să utilizați încurajarea, în loc de pedeapsă, deoarece pozitivitatea este cel mai eficient mod de a dresa sau re-dresa un câine. Oferindu-i câinelui o gustare, spunând cuvinte încurajatoare pe un ton blând sau chiar mângâindu-l atunci când este cuminte și ascultător, acesta își va asocia comportamentul cu ceva pozitiv. Acest lucru îl încurajează să repete acest comportament. Prin urmare, atunci când câinele dvs. se comportă exemplar atunci când interacționează cu un alt câine, oferiți-i o recompensă și anunțați-l că s-a descurcat bine.

Agresivitatea la câinii adulți

Când vine vorba de re-dresajul câinilor adulți pentru a avea un temperament echilibrat și a nu mai fi agresivi, putem folosi metodele menționate mai sus, antrenamentul de bază, socializarea adecvată și încurajarea pozitivă. Cu câinii adulți vom avea nevoie de răbdare mai multă, deoarece ar putea dura mai mult timp pentru a-și schimba comportamentul. Cu toate acestea, este cu siguranță posibil de făcut.

Deoarece de obicei este mai dificil să învățați câinii adulți pentru a înceta comportamentul agresiv, vă recomandăm să consultați pe cineva experimentat în dresajul acestora. Va putea lucra cu dvs. pentru a vă dresa din nou câinele și a-l ajuta să-și oprească agresivitatea. În această situație, tehnicile care trebuie folosite trebuie descoperite în cazul fiecărui câine și aplicate cu atenție și pe un termen îndelungat înainte de a observa vreo schimbare.

  • Feb 17, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos