De ce nu vă lasă pisica să îi atingeți labele?

                                               Misterele labutelor

De ce nu vă lasă pisica să îi atingeți labele?

Pisicile sunt animale afectuoase, cărora le place să se relaxeze împreună cu prietenii lor. Le place să fie mângâiate în spatele urechilor și pe gât. Altora le place să die scărpinate la baza cozii. Totuși, ce înseamnă când o pisică vă lasă să-i atingeți labele? Sau când nu vă permite să o faceți…

Iată câteva motive pentru care pisicilor nu le place să fie atinse pe labe:

Doare

Pisicile au o mulțime de terminații nervoase în labe, în special în pernuțele labelor. Deși sunt rezistente, în ciuda aspectului lor, sunt foarte sensibile. Când o pisică calcă ceva ascuțit, cum ar fi un ac, o piuneză sau un cui, căile sale nervoase vor fi activate și pisica va simți multă durere. Asta înseamnă că atunci când doriți să vă apropiați de picioarele lor, acestea vor încerca să le îndepărteze sau chiar vă pot ataca pentru a evita mai multă durere produsă de contact.

Prin urmare, dacă pisica dvs. continuă să respingă atingerea labelor și se confruntă și cu alte simptome, cum ar fi șchiopătatul și mieunatul, probabil că și rănit una dintre labe. În acest caz, este important să o duceți la medicul veterinar cât mai curând posibil.

Vor să se protejeze

Pisicile își ascund ghearele în lăbute atunci când nu au nevoie de ele. În acest fel, își protejează ghearele de rupere sau de a fi răniți. Prin urmare, dacă pisica dvs. nu are încredere în intențiile dvs., este posibil să nu vă permită să îi atingeți labele. Pot să-și îndepărteze labele, să fugă sau chiar să vă atace pentru a vă informa că v-ați comportat necorespunzător și ați făcut-o să se simtă inconfortabil.

Nu i-ați câștigat încă încrederea deplină

Un alt motiv este acela că nu au încredere în dvs. sau legătura dintre voi nu este încă suficient de puternică. Acesta poate fi cazul dacă nu este pisica dvs., poate este pisica unui prieten sau pisica partenerului dvs., sau poate tocmai ați adoptat-o și au nevoie de mai mult timp pentru a se obișnui cu dvs. ca stăpân și cu noua casă.

În aceste cazuri, veți dori să lucrați mai întâi la legătura cu pisica dvs. Puteți face acest lucru jucându-vă cu ea, mângâindu-o când se relaxează și oferindu-i mâncare și gustări delicioase. Nu uitați să aveți răbdare, deoarece pisicile au nevoie de mai mult timp pentru a se obișnui cu o persoană nouă.

Traume din trecut

În cazul în care pisica dvs. a suferit un traumatism care i-a implicat labele, este posibil să fie mai atentă și mai timidă cu ce le permite oamenilor din apropierea ei să facă. Probabil se vor proteja mai mult pe măsură ce își vor aminti cum au suferit în trecut. Dacă acesta este cazul pisicii dvs., va trebui pur și simplu să aveți mai multă răbdare și să țineți cont de evenimentele prin care a trecut pisica.

Nu o mângâiați cum trebuie

Pisicilor le place să fie mângâiate într-un anumit fel. Atingerea trebuie să fie delicată, astfel încât să evitați strângerea prea puternică, rigiditatea sau orice mișcare bruscă. Dacă o mângâiați în orice alt mod, este posibil să simtă durere sau disconfort. Începeți încet și puțin, mângâindu-o ușor în locurile în care pisicilor le place de obicei, cum ar fi urechile sau gâtul. Și apoi puteți trece ușor la spate, baza cozii și, în cele din urmă, lăbuțe.

Osteoartrita

Dacă pisica dvs. suferă de osteoartrită, este posibil să fie mai atentă atunci când permite atingerea labelor sau atingerile în general, deoarece pot produce multă durere. Fiți înțelegători dacă pisica dvs. suferă de această boală sau de orice altă afecțiune care îi poate provoca dureri.

Discutați cu medicul veterinar și respectați limitele animalului. Odată ce se recuperează sau urmează tratamentul potrivit, este posibil să îi oferiți afecțiune așa cum ați făcut-o înainte de a fi diagnosticată.

Pur și simplu nu îi place acest tip de afecțiune

În cele din urmă, pisicii dvs. s-ar putea să nu îi placă, pur și simplu, acest tip de afecțiune. Unor pisici le place să fie mângâiate în anumite zone, în timp ce altora nu. În acest caz, acest lucru are mai mult de-a face cu creșterea și personalitatea lor decât cu legătura lor cu dvs. Vă sugerăm să le respectați și să le oferiți afecțiune în modul în care le place cel mai mult.

Cum puteți convinge pisica să-i atingeți labele?

Va trebui mai întâi să vă asigurați că aveți o legătură apropiată. Înainte de a încerca să acest lucru, pisica dvs. va trebui să vă iubească și să aibă încredere. De asemenea, va trebui să vă asigurați că nu suferă, deoarece nu va dori să fie atinsă dacă simte durere. Dacă a avut vreun traumatism trecut, va trebui să se vindece de asta înainte de a vă permite să atingeți o zonă atât de sensibilă.

Dacă pisica dvs. are probleme de comportament și este dificil să vă legați de ea, poate fi necesar ajutorul unui specialist în comportamentul felin. Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la câteva dintre sfaturile noastre pentru a vă determina pisica să vă lase să îi atingeți labele:

  • Alegeți momentul potrivit: cel mai bine este să o mângâiați sau să îi țineți laba în mână când este pe jumătate adormită sau relaxată complet. Astfel este deja calmă și vă va interpreta gestul ca pe o formă de afecțiune.
  • Oferiți-i afecțiune: pentru a o ajuta să se relaxeze și să înțeleagă că îi vreți binele, începeți prin a o mângâia în locurile preferate.
  • Nu atingeți partea inferioară a labei lor: când începeți să o mângâiați prima oară, începeți cu partea exterioară, unde au blană. Cel mai probabil vă vor permite să le mângâiați acea parte a labei, deoarece nu este la fel de sensibilă ca și partea inferioară a labei, care are mai mulți receptori.
  • Fiți răbdători. Pisicile sunt foarte receptive și atente și vă pot simți sentimentele și emoțiile. Prin urmare, dacă sunteți nervos sau grăbit, vor observa acest lucru și nu se vor putea relaxa.
  • Mângâiați-o ușor: începe cu mișcări foarte blânde și vedeți dacă le acceptă. Pisicilor le place să fie răsfățate, dar nu acceptă mereu atingerile pe labe, așa că începeți blând și lent.
  • Nu forțați: mișcați-vă încet și nu grăbiți pisica. Atingeți-i labele numai dacă observați că vă permite și nu are vreun disconfort.
  • Feb 16, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos