De ce mușcă pisicile când se joacă?

De ce mușcă pisicile când se joacă?

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pisicilor le place să-și folosească dinții mici, dar puternici, în pielea noastră este agresiunea jocului. Cu informațiile de mai jos nu numai că veți înțelege de ce pisicile mușcă uneori, dar veți fi pregătiți să faceți față sau chiar să preveniți acest comportament.

De ce mușcă pisicile în timp ce se joacă?

În esență, dacă pisica dvs. vă lovește în timpul jocului, este modul lor de a spune: „Este distractiv, dar hai să ducem totul la nivelul următor”. Să vă jucați cu felina dvs. este o experiență extraordinară, dar dacă modul de joacă al pisicii devine agresiv, vă va mușca.

Pisicile se joacă de-a prada și prădătorul de obicei: urmărirea, atacul, loviturile cu ghearele și mușcarea adversarului perceput. Nu este neobișnuit ca acestea să acționeze în același mod cu stăpânii lor și, odată ce sunt agitate, pot avea dificultăți în a se retrage sau a se liniști.

Uneori stăpânii pisicilor nu își dau seama că încurajează de fapt mușcăturile. Atunci când oamenii se joacă cu prea mult entuziasm cu pisicile tinere, deseori întăresc comportamentul extrem de excitabil și încurajează pisoii să crească mușcând și zgâriind. Deși o fac în numele jocului, o pot face cu o intensitate care poate provoacă răni. Țineți minte că joaca dură nu este o idee bună pentru pisicile de orice vârstă.

Cum să preveniți mușcăturile de pisică

Cel mai bun mod de a opri mușcăturile agresive este să faceți ceva înainte de a deveni un obicei. Nu este întotdeauna ușor, dar pielea dvs. vă va mulțumi mai târziu.

Pentru început, înțelegerea limbajului corpului pisicii dvs. este extrem de importantă în reducerea mușcăturilor. Este ușor să vi se distragă atenția în timp ce vă jucați împreună, dar veți dori să acordați o atenție deosebită poziției pisicii, a urechilor, cozii și ochilor.

Amintiți-vă că motivul pentru care pisicile mușcă în joacă este că se comportă ca și cum ați fi o pradă. De ce fac asta? Vă dau un avertisment. Dacă ochii lor sunt dilatați, îndepărtați-vă încet. Și dacă sunt ghemuiți și își scutură partea din spate, sunteți pe cale să fiți atacat.

Puteți totuși să fiți foarte activ cu prietenul dvs. blănos, dar există modalități de a face acest lucru fără a simți cât de ascuțiți sunt colții acestuia. De exemplu, nu vă folosiți mâna sau brațul ca jucărie; în schimb, folosiți o jucărie reală, cum ar fi un șoarece de jucărie sau o pasăre pe baghetă, ca obiect spre care să își îndrepte atenția. Dacă totuși deveniți ținta pisicii dvs., redirecționați-i atenția aruncând o jucărie care îi place în direcția opusă, astfel încât să se arunce după ea.

Dacă pisica dvs. vă mușcă în timp ce vă jucați, nu reacționați într-un mod care să rupă legătura de încredere dintre voi doi. Nu pedepsiți fizic și nici măcar nu atingeți o pisică în aceste momente, deoarece asta poate determina o pisică să devină fricoasă față de oameni. Poate fi, de asemenea, interpretată ca o joacă, ceea ce poate răsplăti comportamentul agresiv. Deci, dacă redirecționarea atenției nu funcționează, pur și simplu îndepărtați-vă și ignorați pisoiul. Va înțelege în cele din urmă indiciul că nu este un comportament adecvat.

 

Trecerea de la mușcăturile de pisică la un comportament afectuos

Puteți fi surprins de mușcăturile în joacă, dar nu le considerați un semn că pisicuța ta nu vă iubește. Ele au modalități unice și aparte de a arăta afecțiune. Când prietenul dvs. cu blană vă ronțăie ușor degetul, este bine. Când încep să vă rănească în timpul jocului, probabil că este timpul să limitați acest comportament.

În loc să permiteți să vă „înțepe”, încurajați pisica să își arate afecțiunea în moduri mai blânde, cum ar fi să doarmă pe dvs. sau să se alinte în timp ce o mângâiați. Dacă manifestați o lipsă de interes în a vă juca agresiv, pisica dvs. ar putea să-și piardă și ea interesul.

Nu este întotdeauna ușor să schimbați comportamentul pisicilor, dar redirecționarea și prevenirea instinctului de a mușca a acestora vă va ajuta să scăpați de mușcăturile din timpul orelor de joacă.

  • Jan 04, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos