De ce încearcă pisicile să mănânce plastic?

De ce încearcă pisicile să mănânce plastic?

Este o scenă familiară: auzi un foșnet dintr-o altă cameră și, când te uiți să investighezi, îl vezi din nou pe prietenul  felin mestecând o pungă de plastic. Probabil că vă întrebați de ce pisicii dvs. îi place să mănânce plastic și cum puteți distrage atenția pisicuței dvs. de la potențialele pericole care apar împreună cu acesta.

Pisicile sunt ca niște enigme. Motivele pentru care fac multe lucruri încă rămân mistere pe care posesorii de pisici încearcă să le elucideze, mai ales pentru că majoritatea „ciudățeniilor” acestor animale sunt incredibil de drăguțe. Dar să mănânce plastic?

Ce cauzează acest comportament?

1.      O dietă deficitară

Cea mai bună dietă pentru pisici este una bogată în proteine, moderată în grăsimi și foarte scăzută în carbohidrați. Pisicile care sunt hrănite cu alimente care nu au echilibrul adecvat pot căuta alte surse de nutriție.

2.      Stresul

Prea multă atenție din partea copiilor, nu suficientă atenție din partea dvs., interacțiunile cu o altă pisică din casă, lipsa de timp de joacă sau a bolilor ascunse. Acest lucru vă poate determina pisica să caute ceva liniștitor, care poate include ascunderea în locuri întunecate și liniștite, zgârierea perdelelor preferate sau mâncarea unor lucruri pe care nu ar trebui.

3.      Curiozitatea

Pisicile sunt curioase în mod natural și, ca și copiii, vor linge, vor mușca și vor mesteca aproape orice le atrage atenția.

4.      O problemă de sănătate nedescoperită

Pisicile se tratează singure. Preferă asta înainte de a anunța pe altcineva că nu se simt bine.

Ciugulirea de plastic poate fi felul pisicii dvs. de a se vindeca atunci când există vreo problemă de sănătate ascunsă. Cele care suferă de anemie, probleme dentare, diabet, tumori cerebrale, hipertiroidism și deficiențe ale sistemului imunitar pot suferi de pica. Dacă bănuiți așa ceva, faceți o programare la medicul veterinar pentru a afla mai multe despre motivul pentru care pisica dvs. mănâncă plastic. Acesta poate investiga orice afecțiuni medicale existente.

Pica este o tulburare care determină animalele să mănânce articole nealimentare, cum ar fi plastic, cauciuc sau țesături. Aceasta ar putea indica, de asemenea, o boală mai gravă, cum ar fi leucemia felină. Deci, este o idee bună să vă verificați pisicuța cât mai curând posibil dacă observați vreun astfel de semn.

De ce plastic?

De ce pisica dvs. încearcă să mănânce pungi de plastic? În esență, pentru că îi place. Pungile de plastic fac apel la simțurile pisicii dvs. din mai multe motive: sunetul pe care îl scoate plasticul, mirosul alimentelor care fuseseră în pungă plutind prin aer, suprafața netedă de sub labele ei. Este o experiență senzorială completă pentru micul dvs. prieten.

Pisicuțele găsesc, de asemenea, pungile de plastic deosebit de atrăgătoare, deoarece multe sunt, de asemenea, acoperite cu substanțe precum amidon de porumb, stearați (săruri ale acidului stearat) sau sunt fabricate din subproduse de origine animală, cum ar fi gelatina, ceea ce le face și mai atractive pentru pisici.

Pisica dvs. poate mesteca pungi și alte obiecte din plastic mai dure, cum ar fi paie sau inele de la diverse sticle PET, pentru a mai scăpa de anxietatea cauzată de factorii de stres din mediul său sau din diverse cauze medicale. Printre motive se regăsesc mutarea într-o casă nouă, un nou animal de companie sau un nou copil în casă, sau chiar boală și îmbătrânire, dar nu se limitează la acestea.

Siguranță și prevenire

Pisicile și pungile de plastic sunt o combinație potențial periculoasă din câteva motive. Pe lângă înghițirea unui obiect străin care îi poate obstrucționa căile respiratorii sau poate provoca probleme intestinale, pisica dvs. și-ar putea înfășura mânerele de plastic în jurul gâtului, ceea ce i-ar putea întrerupe respirația.

Cea mai sigură modalitate de a preveni aceste tipuri de accidente este să țineți sacii și pungile de plastic departe de pisica dvs. în orice moment. Păstrați sacii suplimentari într-un dulap, în garaj sau într-un alt spațiu unde animalele nu au acces. Este posibil să nu fie o opțiune, totuși, dacă folosiți pungile în coșurile de gunoi sau chiar în litiera pisicii (deși, probabil, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mestecarea acesteia, deoarece majoritatea pisicilor sănătoase nu își asociază litiera cu locul în care să își servească o gustare). Dacă nu poți închide camera cu coșul de gunoi, investește măcar într-unul cu capac sub care poți ascunde complet punga. Nu o poate mesteca dacă nu are cum să ajungă la ea. Acest motto este valabil și pentru alte „jucării” dăunătoare, inclusiv cabluri electrice.

Dacă bănuiți că se întâmplă ceva dincolo de satisfacția simțurilor, faceți o programare la medicul veterinar pentru a afla mai multe despre motivul pentru care pisica dvs. mănâncă plastic. Acesta poate investiga orice afecțiuni medicale existente, cum ar fi pica, o tulburare care determină animalele să mănânce articole nealimentare, cum ar fi plastic, cauciuc sau țesături. Pica ar putea indica, de asemenea, o boală mai gravă, cum ar fi leucemia felină. Deci, este o idee bună să vă verificați pisicuța cât mai curând posibil dacă observați vreun astfel de semn.

Alternative la plastic

Separarea pisicilor și a pungilor de plastic se realizează prin „tactici de diversiune”. Dacă scoaterea obiectului ademenitor de la îndemâna ei nu este o opțiune, oferiți-i un alt obiect, sau mai multe, pe care să și le dorească mai mult. Stimulați-i simțurile și atenția cu jucării precum puzzle-uri alimentare sau labirinturi cu bile. Deoarece instinctul ei de vânătoare este puternic, va aprecia jucăriile moi pe care le poate urmări prin casă. Multe pisici apreciază, de asemenea, jucăriile pentru câini, în special animalele de pluș robuste și durabile.

O altă opțiune pentru a despărți pisicile și pungile de plastic este de a oferi prietenului tău felin propriul loc sigur de mestecat. Creați o zonă în care să poată mesteca mâncăruri pentru pisici sau jucării după dorința inimii sale. A avea propria grădină este o alternativă sănătoasă și distractivă la plasticul nesănătos și potențial periculos.

Posesorii de pisici pot adăuga mâncarea plasticului la lista comportamentelor ciudate ale pisicilor. Faceți ce puteți pentru a descuraja lucrul acesta, reduceți comportamentul cu alternative mai sigure și vizitați medicul veterinar pentru a ajunge la originea obiceiurilor sale nesănătoase de mestecat.

  • Jan 19, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos