De ce este joaca importantă pentru câini?

De ce este joaca importantă pentru câini?

Știm cu toții că să te joci cu câinii este distractiv, dar despre ce nu vorbim adesea este cât de important este pentru bunăstarea lor generală. Jocul oferă beneficii cognitive, fizice și sociale câinilor - și este o modalitate excelentă de a ameliora stresul.

Este o soluție excelentă pentru exerciții fizice

Cu toții am auzit că un câine bun este un câine obosit. Câinii au nevoie de exerciții fizice în fiecare zi și, dacă aceste nevoi nu sunt satisfăcute, pot dezvolta obiceiuri distructive (cum ar fi rosul excesiv) pentru a trece timpul. Dacă aveți probleme cu exercitarea zilnică a câinelui, puteți adăuga în rutina zilnică niște timp de joacă acasă.

Aceasta este o modalitate relativ ușoară de a dace loc mai multor exerciții fizice în viața câinelui dvs. în fiecare zi. Unele precum aportul și jocul cu frisbee sunt obositoare fizic pentru câini și, adăugând câteva sesiuni de joacă rapide în fiecare zi, veți crea o rutină care să ofere câinelui dvs. suficiente ocazii să facă mișcare.

Jocul activ ajută, de asemenea, la menținerea sănătății inimii câinelui, menține articulațiile în cea mai bună formă și îi îmbunătățește echilibrul și coordonarea.

Joacă întărește legătura cu câinele dvs.

Una dintre cele mai bune modalități de a întări legătura pe care o aveți cu câinele dvs. este să petreceți timp de calitate împreună – iar să vă jucați împreună este o ocazie perfectă. Nu multe mamifere se joacă și după ce ajung la maturitate, dar oamenii și câinii o fac. Iar această trăsătură pe care o împărtășim cu câinii noștri face ca relațiile pe care le avem cu ei să fie atât de speciale. Este greu să nu formezi o legătură profundă atunci când poți să te joci și să te distrezi împreună.

Se crede că firea jucăușă a câinilor a fost o trăsătură care a fost selectată în timpul domesticirii. Este unul dintre factorii importanți atunci când vine vorba de formarea legăturilor emoționale cu câinii noștri. Așadar, dacă sunteți în căutare de o modalitate relativ simplă (și distractivă) de a consolida legătura pe care o aveți cu câinele dvs., faceți-vă niște timp pentru joacă.

Jocul oferă stimulare mentală

Activitățile de stimulare mentală (adesea denumite jocuri pentru creier) sunt un mod distractiv de a îmbogăți viețile câinilor noștri, oferindu-le ceva semnificativ de făcut. În plus față de exercițiile fizice, puteți adăuga câteva jocuri rapide de stimulare mentală în rutina zilnică a câinilor.

Deoarece aceste activități îi scapă de plictiseală, acestea scad probabilitatea ca prietenii noștri blănoși să dezvolte probleme comportamentale, cum ar fi lătratul excesiv sau rosul.

Este o modalitate distractivă de a vă menține în formă și chiar de a îmbunătăți manierele animalului de companie

Să te joci cu câinii este distractiv, dar este, de asemenea, o modalitate excelentă de a lucra la un antrenament de bază și la îmbunătățirea comportamentului. Timpul de joacă este unul dintre modurile prin care puii încep să învețe maniere de bază chiar de la începutul vieții. Dacă se joacă prea dur, probabil că vor fi mustrați de colegul de litieră sau de mama lor sau ar putea opri jocul cu totul.

Deci, cum putem continua această tendință de a folosi jocul pentru a ne antrena câinii? Prin angajarea în jocuri interactive cu câinii noștri. Câinii noștri ne observă comportamentul și tendințele întotdeauna, așa că, atunci când ne jucăm, ei preiau și tendințele sociale de la noi.

De asemenea, câinii care au avut ocazia să se joace suficient ca pui au șanse mari să devină eficienți în comunicare în viața adultă. Cei care au fost privați de acest lucru ca pui sunt mai predispuși să dezvolte anxietate sau agresivitate și au de obicei probleme cu mușcatul excesiv.

Joaca vă scapă de plictiseală

Unul dintre cele mai mari beneficii ale jocului pentru câini este că îi ține ocupați și concentrați. Poate fi o provocare să ținem câinii noștri ocupați toată ziua și, atunci când câinii se plictisesc, vor veni cu propriile lor modalități de a se distra - și asta implică adesea comportamente nedorite, cum ar fi lătratul excesiv.

Jucându-vă cu câinele de câteva ori pe zi puteți reduce probabilitatea ca aceștia să dezvolte obiceiuri distructive. Când mai adăugați ceva timp de joacă la rutina câinelui, le oferiți ceva important de făcut. Astfel îi împiedicați să găsească ei singuri modalități de a se distra, ca, de exemplu, rosul pantofilor.

Cât de des vă jucați cu câinele dvs.?

Foarte puțini dintre proprietarii de câini se joacă cu câinele lor de 5-6 ori pe zi, cum ar fi ideal. Majoritatea o fac de două sau trei ori pe zi, iar unii chiar o singură dată pe zi.

  • Jan 04, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos