De ce dau pisicile din coadă?

Limbajul cozii pisicilor

De ce dau pisicile din coadă?

Înțelegerea comportamentului felin ne poate ajuta să creăm o legătură mai strânsă cu aceste animale, pe măsură ce învățăm să înțelegem modalitățile lor de a se exprima. Pisicile comunică printr-o serie de mișcări diferite. Își folosesc urechile, labele și cozile. În acest articol vom vorbi despre motivele pentru care pisicile dau din coadă, mișcarea cozii lor și semnificațiile.

Pisicile dau din coadă pentru a comunica anumite sentimente și trăiri. Spre deosebire de câini, acestea sunt de obicei de supărare, deși nu întotdeauna este cazul. Poate însemna că vor atenție, că sunt speriate sau chiar că vânează ceva. Va depinde de context și de mișcarea exactă a cozii.

Recunoașterea acestor semnale ale pisicii dvs. vă poate ajuta să le satisfaceți nevoile și dorințele lor pentru o viață mai fericită și mai sănătoasă. Acesta este motivul pentru care este foarte util să puteți citi limbajul corpului pisicilor și să le înțelegeți forma de comunicare.

Mișcările cozii pisicilor și semnificația lor

Există multe moduri în care o pisică se va exprima folosindu-și coada. Vom descrie cele mai frecvente mișcări ale ei și semnificația lor:

Părul de pe coadă și de pe spate este zburlit

Aceasta înseamnă că pisica dvs. este speriată. Acest lucru poate fi însoțit de urechile lăsate pe spate și de încercarea de a se retrage sau să scape din acea situație. Acest lucru se poate întâmpla dacă v-ați strecurat pe lângă ea fără să observe sau dacă o altă pisică o atacă, chiar dacă este în joacă sau nu. Părul lor se va ridica, pisica poate chiar să sară și apoi va fugi. Nu vă faceți griji, se va relaxa și va reveni la normal în scurt timp! Încercați să aflați ce a speriat-o și chemați-o înapoi când totul este mai calm.

Coada este dreaptă în sus

Aceasta înseamnă că este fericită să vă vadă. Pisicile pot alerga adesea către îngrijitorii lor cu coada complet ridicată și se freacă de picioare pentru a-i întâmpina acasă sau pentru a le atrage atenția. Acest lucru se poate întâmpla și atunci când le pregătiți mâncarea. Vor trece pe lângă picioarele dvs., arătându-vă afecțiune cu coada îndreptată în sus. De asemenea, pot miauna, tot pentru a vă atrage atenția. Dacă vă vedeți pisica acționând astfel, încercați să o mângâiați sau să vorbiți cu ea.

Ține coada jos și o mișcă dintr-o parte în cealaltă

Aceasta înseamnă că pisica este foarte enervată și vrea să fie lăsată singură. Uneori pisicile fac acest lucru atunci când le spunem că au stricat ceva sau dacă le deranjăm când se relaxau. Alteori, vor da din coadă când se vor juca cu tine sau cu o altă pisică. Acest lucru nu înseamnă că sunt neapărat furioase, ci, poate, doar frustrate pentru că nu pot prinde jucăria. Aveți grijă, deoarece uneori după această mișcare a cozii de pisică, ar putea încerca să atace. Dacă par iritate, cel mai bine este să le acordați spațiu și să aveți răbdare. Le va trece repede și vor reveni cu o atitudine calmă.

Coada este ridicată și îndoită la capăt

Aceasta înseamnă că pisica dvs. este relaxată și se într-o dispoziție prietenoasă. Poate fi vorba despre un nou om sau o nouă pisică pe care o întâlnesc. Acest lucru arată că sunt relaxate și fericite. Dacă reacționează astfel când întâlnește o altă pisică, îi arată că este pașnică și prietenoasă, ajutând-o să se simtă în siguranță, relaxată și iubită. Pisica dvs. vă întâmpină adesea în același mod, cel mai probabil.

Coada este relaxată și nu ridicată în întregime

Asta înseamnă că sunt curioase sau interesate de ceva. Acest lucru poate fi însoțit de ochii deschiși larg și ațintiți către ceva. Acest lucru se poate întâmpla atunci când îi prezentați pisicii o jucărie nouă sau când sunt afară și văd o ceva ce nu au văzut-o până acum (o insectă, un alt animal etc.).

Coada este dreaptă, ridicată în sus și tremură sau vibrează

Asta înseamnă că sunt foarte fericite sau încântate. Este posibil să vă întâmpine în acest fel sau să reacționeze astfel la o altă pisică. Acesta este un semn de prietenie supremă. Poate fi însoțit de ochii relaxați și de tors sau mieunat încet. De multe ori pisicile miaună mai mult la îngrijitorii lor, dar nu și la alte pisici, pentru că știu că noi, oamenii, comunicăm cu ele verbal și încearcă să facă același lucru mieunând către noi.

Coada este relaxată și joasă

Asta înseamnă că sunt îngrijorate. De asemenea, este posibil să le vedeți ochii fixați îndeaproape pe ceva. Uneori, această reacție este însoțită de mieunat. Este posibil să fie îngrijorate pentru dvs., pentru alt animal sau pentru ele însele. Încercați să observați situația și să aflați motivele pentru care s-ar putea să se simtă îngrijorate. De asemenea, puteți încerca să le mângâiați sau să le vorbiți pe un ton blând.

Coada este complet ridicată și părul este zburlit

Aceasta înseamnă că pisica dvs. este foarte supărată, este o exprima re a agresivității. Ele fac acest lucru atunci când sunt înspăimântate sau furioase, pentru a amenința celălalt animal. Părul lor va sta drept, zburlit, coada va fi complet întinsă, ridicată în sus și se vor ridica pentru a părea mai mari și mai amenințătoare. Astfel avertizează animalul celălalt să se întoarcă sau vor ataca.

Mișcările anormale ale cozii pisicilor

Dacă pisica dvs. are mișcări anormale ale cozii, cum ar fi să își țină coada jos și să dea din ea în timp ce este culcată, cel mai bine este să contactați medicul veterinar. Acest lucru poate indica faptul că se simte rău. Cu alte cuvinte, mișcările anormale ale cozii pot însemna că pisica dvs. are o problemă de sănătate.

Când observați mișcări anormale ale cozii, încercați să acordați atenție oricăror alte simptome pe care pisica dvs. le poate avea. Printre ele sunt pierderea poftei de mâncare, nivel scăzut de energie etc. Dacă observați că se poartă diferit decât în mod normal, va trebui să o duceți la medicul veterinar pentru un control.

  • Feb 16, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos