Cum să vă învățați cățelul să doarmă toată noaptea

Cum să vă învățați cățelul să doarmă toată noaptea

Somnul este o parte importantă a vieții unui pui de câine. Dar asta nu înseamnă că vor dormi linștiți toată noaptea, fără să vă trezească. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta cățelul să doarmă toată noaptea – și astfel să vă ajute să dormiți liniștiți și dvs.

Unde ar trebui să doarmă cățelul tău?

Primul lucru pe care ați putea dori să-l luați în considerare este să obțineți un culcus sau o căsuță pentru pui. Aceasta este concepută pentru a fi un mediu sigur și confortabil pentru cățeluși.

Unii stăpâni de animale companie și-ar dori să-și lase puii să doarmă în pat cu ei noaptea. S-ar putea să pară grozav la prima vedere, dar probabil s-ar lăsa cu cearșafuri ude. Puii nu pot să „se țină” toată noaptea, așa cum pot câinii mai în vârstă.

O cutie sau o căsuță poate oferi o zonă de dormit confortabilă, dar asta nu înseamnă neapărat că nu va trebui să vă treziți în timpul nopții în primele câteva săptămâni. Puteți pune covorașe absorbante în ea pentru a ajuta la reducerea accidentelor, dar micul tău animal ar putea să nu dorească să doarmă unde își face nevoile. Dacă acesta este cazul, cel mai probabil va trebui să scoateți cățelul afară atunci când ar trebui să dormiți.

Cât de des va trebui să faci asta? Ei bine, o regulă generală susține că vârsta unui cățeluș vă va ajuta să aproximați cât își vor putea controla vezica. Dacă au trei luni, ar trebui să poată aștepta timp de trei ore. Dacă au șase luni, ar trebui să-și poată controla nevoile timp de șase ore. Rasele mici trebuie să își facă nevoile puțin mai des decât cele mai mari.

Asta nu înseamnă că a-l învăța cu o cutie este singura modalitate de a-l face pe cățeluș să doarmă toată noaptea. Poate fi un instrument foarte eficient, dar nu este o necesitate absolută. Dacă nu vă convine pe deplin această metodă, discutați cu medicul veterinar pentru a vedea ce alte opțiuni ar putea fi disponibile.

Cum să aranjați o căsuță pentru cățeluși

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le includeți într-o ladă pentru cățeluși este o pernă sau o mică saltea confortabilă. O opțiune bună și ieftină este o pătură moale.

Ar trebui să puneți câteva jucării durabile de mestecat pentru cățelușul dvs., să le mestece. Întrucât va sta și se va juca în căsuță toată noaptea, ar fi cel mai bine să nu folosiți jucării zgomotoase. Există, de asemenea, jucării care simulează sunetul bătăilor inimii unui câine. O astfel de achiziție vă poate ajuta puiul să se simtă mai confortabil în cutia lor.

Puteți pune ceva care are mirosul dvs., precum un tricou vechi, în cutie. V-ar putea ajuta cățelul să doarmă mai bine noaptea. Totuși, dacă puiul dvs. tinde să roadă mult, s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. Ar putea înghiți cu ușurință părți din material și asta ar putea fi periculos. Puteți închide tricoul sau cămașa veche vechi într-o pungă rezistentă la mestecat sau chiar să o introduceți în perna pe care dorm, dacă este posibil.

În ceea ce privește mâncarea și apa, nu este o idee bună să le lăsați în căsuță, mai ales peste noapte. Cățelul dvs. probabil le va vărsa, creând mizerie. Chiar dacă nu le răstoarnă, dacă mănâncă sau bea în timpul nopții, va trebui să își facă nevoile mai des.

Cum să îți ajuți cățelușul să nu latre noaptea

Unor căței le este greu să stea într-un singur spațiu restrâns toată noaptea. Indiferent dacă se simt limitați sau vor neapărat să stea lângă dvs., poate dura mai mult timp până să se acomodeze. În consecință, s-ar putea să latre mult. Iată cum puteți să vă ajutați cățelul.

Faceți căsuța cât mai primitoare, vă poate ajuta să dormiți mai bine. Puneți câteva dintre bunătățile și jucăriile lor preferate în căsuță în timpul zilei. Odată ce câinele intră, închideți ușa pentru perioade scurte de timp.

Puteți folosi spray cu feromoni pe locul lor de dormit pentru a rămâne liniștiți când se află în căsuță. Muzica liniștită sau zgomotul de fundal ar putea ajuta cățelul să se relaxeze.

Noaptea încercați să puneți o pătură peste căsuță. Acest lucru poate ajuta la limitarea lucrurilor care i-ar putea atrage atenția, cum ar fi oamenii sau alte animale care se mișcă. De asemenea, va bloca orice lumină care ar putea îngreuna somnul puiului noaptea.

Sfaturi pentru somnul cățelușului

Fiecărui câine îi place rutina - acest lucru este valabil și pentru orice pui. Una dintre cele mai bune modalități de a-l ajuta pe micuțul tău să doarmă o noapte întreagă este să stabilească o rutină de culcare. Cu cât faceți acest lucru mai devreme în viața sa, cu atât mai curând veți putea dormi toată noaptea amândoi.

Asigurați-vă că zona de dormit a cățelușului dvs. este cât se poate de liniștită. Păstrați luminile dormitorului stinse noaptea și reduceți volumul cât mai scăzut dacă puteți dori să vă uitați la televizor în pat. Lumina dimineții devreme vă poate trezi cățelul, așa că vă recomandăm să aveți draperii, obloane sau jaluzele care să blocheze cât mai multă.

Cățelușul dvs. trebuie să știe că ora de culcare nu este ora de joacă. Ieșiți afară să alerge și să se joace și, bineînțeles, să își facă nevoile, înainte să fie timpul de somn. Dacă trebuie să iasă afară în timpul nopții, nu vă agitați. Scoateți-l afară, lăudați-l și apoi aduceți-l înapoi în pat.

Cum să vă asigurați că doarme suficient

Stabilirea unui program imediat ce vă aduceți cățelușul acasă ar putea să îl ajute să adoarmă noaptea. Această rutină nu este doar pentru noapte, ci pentru întreaga zi.

Scoateți-vă puiul la plimbare pentru a-și face nevoile imediat ce vă treziți, apoi hrăniți-l. După aceea, scoateți-l din nou afară, dacă are nevoie. Jucați-vă cu el timp de aproximativ 30 de minute – o oră, apoi lăsați-l să doarmă. Ieșiți afară din nou pentru a-și face nevoile.

După-amiaza ar trebui să fie la fel ca rutina de dimineață. Prânzul, scoate-ți-l afară și jucați-vă. Apoi ieșiți încă o dată afară după ce doarme.

Seara repetați ce ați făcut dimineața și după-amiaza. Dați-le cina, lăsați-i să iasă (sau luați-i la plimbare) și jucați-vă. Ieșiți cu el înainte de culcare și apoi puneți-l la somn în cutia lui..

  • Dec 07, 2020
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos