Cum să pregătești acvariul pentru pești de apă sărată

Cum să pregătești acvariul pentru pești de apă sărată

Rezistenți, liniștiți și cu un aspect încântător – nu aveți cum să nu iubiți peștii marini. Aflați mai multe despre cum să pregătiți un acvariu cu apă sărată și aveți grijă de acești prieteni înotători.

Peștii marini pot trăi până la 28 ani și îi puteți găsi în dimensiuni variate, în funcție de specie. Dieta…

Îngrijire

Peștii de apă sărată, cunoscuți și sub numele de pești marini, au nevoie de un mediu special pentru a fi fericiți și sănătoși. Deoarece acești pești vin direct din mare, habitatul lor trebuie să semene cu aceasta cât mai mult posibil pentru a-i menține într-o stare excelentă.

Acvariul dvs. cu apă sărată va trebui să îndeplinească cerințe destul de specifice, precum:

  • Temperatura: peștii de apă sărată vor prospera în apă care are între 23 și 28 ° C
  • Salinitatea: Gradul de salinitate a mării este de aproximativ 34-37 de părți la 1000 de unități de apă.
  • pH: apa din acvariul dvs. va trebui să își mențină un nivel al pH-ului cuprins între 7 și 9.

Instalarea acvariului

Înainte de a introduce pești noi în acesta, apa trebuie să circule în el cel puțin o lună. Mediul trebuie să aibă nivelurile de pH, amoniac, nitriți, nitrați și salinitate corecte. De asemenea, va avea nevoie de filtrele de apă, încălzitoare și seturi de testare potrivite. Toate trebuie să fie instalate și funcționale pentru a vă asigura că acvariul dvs. cu apă sărată este perfect stabilizat.

Creați o fundație pentru rezervorul dvs. cu substrat marin, nisip și rocă vie. Piatra vie nu numai că oferă culoare acvariului, ci îți arată și dacă acesta s-a stabilizat și este pregătit pentru peștii dvs., deoarece este un organism viu.

Hrănire

Atunci când căutați cele mai bune alimente pentru a le oferi peștilor marini, este important să luați în considerare dacă sunt erbivori, carnivori sau omnivori. Va trebui să le știți nevoile alimentare și să le oferiți hrana potrivită.

La fel cum mediul lor trebuie să semene cu marea, dieta lor trebuie să fie cât mai naturală posibil.

Peștii de apă sărată se vor hrăni cu organisme care se găsesc în mod normal în habitatul lor natural, cum ar fi krilul sau planctonul. Desigur, există pelete și fulgi speciali care conțin amestecul perfect de vitamine și substanțe nutritive pentru a vă ajuta peștii marini să prospere.

O cauză comună de deces pentru pești este hrănirea excesiv. Trebuie să cunoașteți cantitatea de hrană pe care le-o oferiți - în funcție de cât de des vă hrăniți peștii și de câți aveți.

Hrăniți-vă peștii la intervale de cel puțin două zile pentru a-i opri din a mânca în exces. Discutați cu un expert pentru a afla ce tip și cantitate de hrană este cea mai bună pentru rasele dvs. de pești.

Curățarea

Va trebui să vă curățați acvariul de multe ori pentru a vă asigura că peștii dvs. marini rămân în stare optimă. Schimbați apă o dată la două săptămâni, îndepărtând o zecime din apa rezervorului dvs., asigurându-vă că luați și murdăria care plutește deasupra.

 

Când curățați acvariul și toate elementele din interior, cel mai simplu mod este să scoateți fiecare componentă din acesta. Odată îndepărtate, curățați-le și clătiți-le într-o găleată separată pentru a preveni contaminarea.

Începeți prin curățarea substratului, scoateți-l pe acesta și umpleți o treime din găleată cu apă curată și proaspătă. Când amestecați substratul prin apă, veți observa că murdăria și impuritățile se vor ridica la suprafață. Repetați acești pași pentru fiecare element din acvariu.

În timp ce totul se usucă, puteți șterge pereții rezervorului cu o cârpă curată.

După ce ați terminat curățarea, așezați la loc toate elementele pe care le-ați scos din acvariu și umpleți-l cu apă sărată, pe care ați adus-o la temperatura corectă, apoi aduceți înapoi peștii.

Folosiți un răzuitor de alge sau un produs de curățat geamurile magnetic pentru a vă menține acvariul impecabil de curat.

Sănătatea peștilor

Când cumpărați pești de apă sărată, asigurați-vă că verificați dacă înotătoarele lor sunt sănătoase și înoată corespunzător. Peștii de apă sărată pot fi predispuși la paraziți interni și infestări cu viermi - verificați dacă excreția lor este brună și compactă pentru a vă asigura că nu au infecții. Aveți grijă să verificați dacă au ochii luminoși, simetrici și limpezi și nu prezintă umflături.

Peștii pot fi predispuși la boala punctelor albe, boala Velvet și tuberculoză. Verificați peștii cel puțin o dată pe zi și fiți atenți la orice schimbări fizice. Modificările de culoare, petele, ochii inflamați sau umflăturile sunt semne că peștii dvs. pot avea o afecțiune gravă care, dacă nu este tratată, ar putea infecta restul exemplarelor. Dacă observați oricare dintre aceste semne, consultați medicul veterinar, care vă poate recomanda medicamentele potrivite pentru pești și consumabilele de care aveți nevoie.

Un sfat care vă poate feri de mult complicații este să verificați în mod regulat calitatea apei pentru a vă asigura că este în stare excelentă.

Tipuri de pești - compatibilitate

Pentru a menține un acvariu de apă sărată în condiții bune, trebuie ca peștii dvs. să trăiască fericiți împreună. În timp ce peștii ostili nu pot părea cea mai mare problemă, incompatibilitățile dintre aceștia pot duce la stres, boli și răniri.

Unele specii de pești marini potriviți pentru începători includ: tang, damselfish, firefish, dottyback, blenny, goby, pește fluture, clownfish și mollies.

Pentru a afla compatibilitățile dintre speciile de pești de apă sărată, consultați niște experți în amenajarea acvariilor. Dacă nu reușiți, măcar discutați cu vânzătorii de la magazinul de unde doriți să cumpărați peștii. Cu siguranță nu doriți ca aceștia să nu fie fericiți în noua lor casă.

  • Feb 01, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos