Cum sa ne protejam pisicile – Partea a II-a

Cum sa ne protejam pisicile – Partea a II-a

Asa cum v-am promis, am revenit catre dumneavoastra cu partea a doua a articolului - Cum sa ne sa ne protejam pisicile. Astazi vom vorbi despre pisicile care au acces afara.

In primul si in primul rand trebuie sa intelegem de ce sterlizarea pisicilor care au acces afara, este extrem de importanta. Sterilizarea, nu numai ca scapa pisica de probleme de sanatate nedorite, dar o si ajuta sa duca o viata normala, o viata fara hormoni, care ii pot crea stari de nervozitate.

De ce este important sa sterilizam pisica sau motanul care locuieste la curte

 O sa incepem cu pisica. Asa cum bine stiti, exista un mit conform caruia ,,pisica trebuie sa faca un rand de pui”. Nimic mai fals, pisica nu trebuie sa faca un rand de pui ca sa fie sanatoasa sau ca sa nu dezvolte probleme la uter. In primul rand trebuie sa stiti ca actul sexual la pisici, doare. Nu este nimic placut pentru ele, iar gestatia este intr-adevar grea pentru ele, nu mai vorbesc de nastere. Pentru a evita abandonul puilor, depresia pisicii mame, durerile si alte lucruri negative, recomand cu tarie sa sterilizati pisica.

Motanii.  Motanii trebuie castrati pentru ca in primul rand, cand incepe perioada de calduri, acestia vor marca teritoriul si vor deveni agresivi. Acest lucru nu este deloc placut pentru stapani, pentru ca miroase, indiferent ca locuiti intr-o zona deschisa, mirosul tot se simte. Al doilea lucru absolut ingrozitor este ca motanii se bat pentru femele. Acestia ajung sa se bata pana la moarte. Hormonii cauzati de necastrare ii fac pur si simplu sa innebuneasca. Fug de acasa, si daca cumva au noroc sa se intoarca, o sa se intoarca batuti, infometati si obositi. Ceea ce vreau sa spun este ca putem sa evitam acest lucru printr-o operatie de 5 minute.

Ce este de facut? Sterilizati. Este singurul mod eficient prin care putem sa oprim si abandonul puilor si sa aratam acestor animale, grija fata de ele.

Alta metoda eficienta pentru detinatorii de pisici care locuiesc la curte, este sa cumpere gard pentru imprejmuirea unui spatiu destinat special pentru pisica. Gardul trebuie sa fie inalt, dintr-un material special pentru ca pisica sa nu se raneasca.

Atat pentru pisicile care locuiesc la bloc, cat si pentru cele care locuiesc la curte, sfatul meu este sa le vaccinati si sa le puneti un ham si sa le scoateti un pic in natura. Ele chiar au nevoie de asta si este pacat sa nu le oferim acest privilegiu in conditiile in care in ziua de azi , putem gasi solutii potrivite, atat pentru ele, cat si pentru noi.

Astfel, inchiei cele doua parti facand un mic rezumat. Protejati-va pisicile, incercati sa stati cu ele cat mai mult timp, incercati sa va dati seama ce mancare le place, ce paturica le place, unde le place sa doarma si oferti-le asta. Noi suntem parintii lor si astfel noi trebuie sa fim extrem de responsabili atunci cand vine vorba de siguranta lor. Ele asa ne considera, ne vad ca fiind fete materne si paterne si isi pun increderea in noi, iar cand o pisica face asta, atunci chiar suntem cineva.

 

  • Apr 08, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos