Chinchilla – Informatii despre crestere si ingrijire

Chinchilla – Informatii despre crestere si ingrijire

In ultimul timp, am auzit cateva persoane care spuneau ca deja au o pisica sau un caine si se gandesc serios sa isi ia un animalut mai ,,altfel”, ,,mai iesit din comun”, ,,ceva ce nu are oricine”,astfel dupa ce au cautat pe internet, s-au decis sa isi cumpere sau sa adopte o Chinchilla.

Chinchilla este un mamifer rozator ce face parte din clasa Mamillia. Sunt animalute mici care pot ajunge la o medie de greutate intre 400 si 600 de grame, iar ca lungime nu depasesc 30 de cm. Ele par a fi o combinatie intre iepuri si veverite, avand codite lungi, ochi mari si urechi rotunde. La fel ca iepurii, chinchilla este foarte activa noaptea.

Cum hranim o Chinchilla?

Alimentatia este foarte importanta. Ele trebuie hranite cu mare grija si cu atentie. Hrana de baza este fanul proaspat.  Ele se mai hranesc cu lucerna, andive, salata, morocovi.  Ca desert le putem oferi o felie de mar, o data pe saptamana.

Toate legumele sau fructele trebuie spalate bine inainte de a le animalutului. De asemenea putem sa administram vitamine si alte suplimente dar doar la recomandarea medicului veterinar.

Cum sa le oferim Chinchillelor un mediu de viata activ, protejat si benefic?

 De obicei, stapanii opteaza pentru o cusca, de dimensiuni mari, intrucat ele au nevoie de spatiu. De ce o cusca? Din pacate aceste animalute mici si adorabile sunt rozatoare si rod tot ce prind, de aceea ele trebuie tinute intr-o cusca, ce le va limita accesul in apartament /casa si vom preveni atat distrugerea firelor din casa cat si santatea animalutului nostru.  Temperatura medie trebuie sa fie undeva pe la 25 de grade. In cusca trebuie sa regasim neaparat, apa, nisip (ajuta la spalarea blanitei), jucarii, tot ce este nevoie pentru a tine un animalut ocupat.

In concluzie Chinchilla este un animal usor de ingrijit, nu este foarte pretentios, se adapteaza repede si este un prieten bun atat pentru familie cat si pentru copii.

 

 

  • Apr 28, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos