Ce să faceți când pisica își ascute ghearele peste tot?

Ce să faceți când pisica își ascute ghearele peste tot?

Acesta este un comportament normal al pisicii și nu are rost să încercați să o opriți să îl mai facă. Toate pisicile trebuie să zgârie suprafețe pentru a desprinde stratul exterior al ghearelor. Dacă totuși o face pe obiecte nepotrivite, învățați-o pe care îi permiteți să le folosească.

Descoperiți materialul potrivit

Deși sună greu de crezut, pisicile au de obicei preferințe în legătură cu suprafețele pe care să le folosească pentru a-și ascute ghearele. Odată ce s-a stabilit o preferință, vor căuta în mod constant suprafețe cât mai potrivite.

Uitați-vă prin casa dvs. și faceți o listă cu toate obiectele pe care pisica le zgârie și notați tipurile de suprafață si materialul fiecăruia. Poate că a folosit numai obiecte din lemn, cum ar fi picioare de scaune, mese sau tocuri de uși. Sau poate că o atrag mai mult materialele textile moi, cum ar fi așternuturile, covorul, mobilierul tapițat sau draperiile.

În timp ce faceți lista, asigurați-vă că ați notat și poziția locurilor zgâriate. Pot fi suprafețe verticale, orizontale, înclinate, ridicate etc. Poziția este aproape la fel de importantă ca materialul în sine.

Găsiți-i stâlpul cel mai potrivit

După ce ați identificat preferința pisicii dvs., oferiți-i mai multe obiecte pentru a-și ascuți ghearele realizate din materialul ales, care au poziții similare cu ce preferă animalul.

Dacă pisica dvs. are un covor sau o preferință textilă, stâlpii de zgâriere tradiționali pot fi acoperiți cu aceste materiale.

Dacă pisica dvs. are o preferință pentru lemn, magazinele de bricolaj vând o varietate de stâlpi și grinzi care sunt perfecte pentru ca pisicile să le folosească. Bușteni mici de lemn pot fi montați cu ușurință pe o scândură de lemn și pot oferi ani întregi de utilizare intensă.

Dacă dvs. preferă suprafețele lucioase, plăci ceramice mici pot fi lipite pe stâlpi din lemn gata confecționați. Adăugarea câtorva plăci metalice sau strălucitoare vă va umple pisica de bucurie.

Dacă preferința pisicii dvs. este necunoscută, oferiți-i mai multe tipuri diferite de obiecte, cum ar fi carton, covor, tapițerie, lemn sau cânepă și asigurați-vă că aveți stâlpi orizontali, verticali și înclinați.

Obiectele pe care le va folosi trebuie să fie suficient de solide pentru a nu fi dărâmate sau deplasate prea mult atunci când pisica le apucă sau le zgârie. Cele care cad sau sunt instabile nu vor fi folosite și este posibil să vă sperie pisica, împiedicând-o să mai încerce vreodată un alt stâlp de ascuțit gheare.

Înălțimea acestuia contează! Pisicile sunt cățărători naturali și, de obicei, stâlpii mai înalți sunt folosiți mai des. În cazul în care pisica vă zgârie perdelele, gândiți-vă la instalarea unui raft pentru pisici pe perete cu un covor sau altă suprafață de zgâriat la 50-70 cm deasupra raftului. Pentru cele cărora le plac cutiile sau stâlpii, aceste obiecte ar trebui să fie suficient de înalte pentru a permite pisicii dvs. să stea pe picioarele din spate și să se întindă complet în timp ce își ascute ghearele.

Învățați-vă pisica să folosească stâlpii

Faceți ca noile zone pentru ascuțit ghearele să fie interesante pentru pisica dvs. agățând jucării interactive pe ele, așezând gustări deasupra sau frecându-le cu iarba pisicii. Lăudați-vă pisica în timp ce investighează aceste obiecte și când o vedeți zgâriindu-le. Asigurați-vă că așezați stâlpii în zonele pe care pisica este cel mai probabil să le folosească.

Controlați-i mediul

Gestionați mediul în care are acces pentru a proteja obiectele pe care nu mai doriți să le zgârie pisica. Iată câteva sfaturi:

  • Îndepărtați obiectele pe care le folosește din cameră sau restricționați accesul pisicii dvs. la o cameră. Dacă interiorul casei nu are uși și nu vă permite, o cușcă pentru pisici pe două niveluri este o modalitate excelentă de a limita mișcările animalului dvs. de companie atunci când nu sunteți acasă. Aceste cuști satisfac nevoia pisicii de a urca, oferă mult spațiu și pot fi umplute cu jucării interactive și platforme.
  • îndreptați difuzoarele către perete sau acoperiți-le cu un plastic dur. Boxele montate pe colț sunt o alternativă ideală la boxele de podea, de tip cutie.
  • Dacă pisica dvs. vă strică dispozitivele electronice, cum ar fi calculatoarele și televizoarele, este probabil ca aceasta să aibă o preferință pentru căldură și materiale strălucitoare. Cel mai bun mod de acțiune este să nu îi mai permiteți să intre în camera în care sunt prezente astfel de aparate.
  • Amplasați noii stâlpi de ascuțit ghearele lângă obiectele pe care pisica le obișnuia să le zgârie. Astfel oferiți o alternativă pentru pisică. Pe măsură ce începe să le folosească în mod regulat, le puteți îndepărta încet de obiectele vechi, mutându-le în cele din urmă în locația dorită.

Descurajați-i comportamentul de a zgâria

Oferiți activități alternative pentru pisica dvs. Pisicile care se plictisesc sunt mai susceptibile să zgârie lucruri la întâmplare. Jucăriile interactive care se aprind, se mișcă sau fac sunet sunt stimulatori excelenți. Mingile și mâncărurile sunt, de asemenea, minunate împotriva plictiselii.

Furnizarea unei serii de suprafețe înălțate pe care să urce poate preveni, de asemenea, zgârierea excesivă. Numeroase rafturi pentru pisici, hamace și alte produse sunt disponibile într-o largă varietate. Le puteți găsi la majoritatea magazinelor cu accesorii pentru animale.

Multe pisici se bucură să folosească jucării care le pun la încercare agilitatea, cum ar fi tuneluri sau serii de cutii unde pot sări din una în alta. Crearea unui loc de joacă pentru pisici nu costă mult, dar va vă va ține pisica ocupată mult timp. Astfel vă asigurați că are mereu ce face, în loc să își ascută ghearele unde nu ar trebui.

Aveți grijă la lungimea unghiilor

Acestea trebuie tăiate în mod regulat. Dacă pisicii dvs. nu îi place și nu îi permite nimănui să o facă, vă recomandăm utilizarea unor capace de plastic temporare care îi acoperă ghearele. Pot fi ținute aproximativ 6-8 săptămâni și pot fi aplicate la unele cabinete veterinare. Capacele vă protejează mobilierul și podelele din parchet, dar nu împiedică pisica să încerce să își ascută ghearele.

  • Dec 07, 2020
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos