Cainii si beneficiile lor asupra sanatatii noastre

Cainii si beneficiile lor asupra sanatatii noastre

 

Se spune ca toti posesorii de caini au o viata mai lunga, mai sanatoasa si mai fericita. De ce? Cainele este cel mai bun prieten al omului, asa se spune si chiar asa este.

Conform unui studiu din Marea Britanie efectuat anul trecut, cainele a fost domesticit acum circa 20.000 de ani.  Este de inteles legatura stransa dintre oameni si caini, avand in vedere istoria. Acelasi studiu arata ca stapanii cainilor au un risc cu aproximativ o tremie mai mic in decesele premature, in problemele cardiace si alte probleme de sanatate.

Beneficiile apar cand lumea incepe sa realizeze ce inseamna exact detinerea unui patruped canin. Atat tinerii cat si seniorii au o viata mult mai activa datorita prietenului jucaus.

 In primul si in primul rand, cainele trebuie scos afara de cel putin 2 ori pe zi. Acesta are nevoie atat de plimbari cat si de atentie din partea stapanului sau. Astfel, asa cum spuneam mai sus ajuta si tinerii si varstnicii sa faca miscare, ceea ce este un lucru foarte important pentru sanatatea lor.

Al doilea mare beneficiu este interactiunea cu alte persoane care detin un caine, va puteti imprieteni repede cu alti stapani de caini si astfel starea dumneavoastra de sanatate va avea de castigat. Povestile discutate in cadrul intalnirilor intre stapanii de animale sunt foarte importante deoarce se face schimb de informatie. Iar informatia este putere. Interactiunea este un lucru absolut benefic pentru orice om.

Saliva cainilor aplicata pe rani ajuta vindecarea ranilor mult mai repede. La fel si cea a pisicilor.

Cel mai intuitiv beneficiu este acela de instant good vibe. Atunci cand vezi un catel, oxitocina incepe sa se elibereze si astfel devenim instant fericiti.

Cu totii am auzit ca exista fel si fel de terapii. Una dintre cele mai recomandate terapii la nivel global este terapia canina. Terapia canina ajuta in cea mai mare masura persoanele care sufera de autism, Alzheimer si persoanele cu handicap care au nevoie de suport atat fizic cat si moral.

,, Câinii îşi iubesc prietenii şi îşi muşcă duşmanii, spre deosebire de oameni, care sunt incapabili să simtă iubirea pură, amestecând iubirea cu ura. “  Sigmund Freud

 

  • Apr 15, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos