Anxietatea de separare la caini

Ce este anxietatea după separare?

Câinii cu anxietate în urma separării se confruntă cu stres, confuzie și tensiune. Anxietatea se manifestă atunci când un câine este lăsat singur și când acesta este separat de stăpânul său. Există câteva niveluri de anxietate pe care câinii le pot experimenta, de la scâncete ușoare la comportamente extreme, cum ar fi distrugerea lucrurilor ce îl înconjoară. Simptomele asociate cu anxietatea în urma separării sunt:

Vărsături și gâfâieli: Când câinii se află într-o stare de anxietate extremă, pot gâfâi sau saliva excesiv.

 Plâns, latrat și văicăreli: Câinii pot plânge persistent, lătra sau țipa atunci când sunt separați de stăpân.

Urinarea sau defecația: Aceste animale se vor retrage undeva în casă și nu vor reacționa nici dacă va fi spartă casa.

Comportament distructiv: Câinii cu anxietate severă de separare vor încerca să sape sau vor mesteca mobilierul, cum ar fi ușile, pervazurile ferestrelor sau alte obiecte accesibile. Acest comportament nu este doar distructiv, dar poate fi, de asemenea, periculos și vă poate răni câinele.

Evadare: Unii câini vor încerca să fugă din casă sau curte pentru a-și găsi stăpânul.

Câinii și oamenii sunt foarte diferiți atunci când vine vorba de trăirile pe care le simt atunci când sunt separați. Oamenii cresc pentru a fi independenți pentru a părăsi casa părintească. Este natural ca oamenii să plece de acasă pentru a merge la magazin, la cină, la serviciu și chiar în vacanță.Totodată, este nefiresc și inconfortabil pentru majoritatea oamenilor să rămână acasă tot timpul. Pe de altă parte, câinii sunt animale care umblă în haită. Aceste animale fac aproape totul împreună: vânătoare, somn, mâncare și chiar creșterea puilor.

Deși există câteva ocazii când haita se poate separa, rareori se lasă complet singuri unii pe alții. Au un sentiment de siguranță împreună, este mai ușor să vâneze împreună și există o siguranță într-un număr cât mai mare. Și, deși câinii noștri nu mai au nevoie de această siguranță pentru a supraviețui, le-a rămas acest comportament înrădăcinat.

 

Antrenamentul câinelui împotriva anxietății

Ori de câte ori cineva primește un câine nou, se concentrează pe instruirea lui în gospodărie, pe comenzile ,,șezi”, „sus”, dar adesease trece cu vederea antrenarea câinelui pentru situațiile când este lăsat singur.

 

Cu toate acestea, fiecare situație este diferită, iar câinii pot dezvolta anxietate în urma separării din diverse motive. Unul dintre motivele comune pentru care câinii suferă de anxietate este faptul că au fost abandonați anterior. Acești câini sunt mai predispuși să sufere de anxietate de separare în noua lor casă până când devin mai încrezători.

 

Cum să-ți antrenezi câinele cu anxietate?

 În primul rând, câinele dvs. trebuie să facă exerciții fizice corespunzătoare înainte să părăsiți casa. Câinii care sunt plini de energie nu vor fi încântați să fie lăsați singuri ore în șir. Deci, primul pas al antrenamentului este de a-l lipsi de energie chiar înainte de a ieși.

 

Vă simțiți prost când vă lăsați câinele? Sunteți nervos sau anxios?

Al doilea factor, cel mai important, este comportamentul și energia dvs. Câinii ne preiau sentimentele și energia. Dacă ne ascundem sentimentele de nervozitate sau tensiunile, câinele dvs. va simți asta. Deci, asigurați-vă că vă lăsați câinele acasă când sunteți calm și încrezător.

Nu vă entuziasmați prea mult atunci când vă luați la revedere.  Când veniți acasă, nu intrați cu energie prea multă; fii calm, la fel ca atunci când ai plecat.

 

Vreți să-l învățați pe câinele dvs. că plecarea și întoarcerea sunt fleacuri?

Iată în continuare, câțiva pași mici dar siguri. Începeți să-l învățați pe câinele dvs. să se simtă confortabil atunci când ieșiți dintr-o cameră. Pentru a face acest lucru, trebuie să-i găsiți un loc unde să vă aștepte. Poate fi un loc în pat, covor sau masă de antrenament. Puneți câinele  în locul respectiv și faceți câțiva pași înapoi, apoi reveniți și recompensați-l. Asigurați-vă că recompensați cu calm; acesta este un exercițiu care necesită o energie redusă. Cu timpul, construiți acest exercițiu cu o distanță și o durată mai mare.

Rețineți că animalul dvs. nu va rămâne în locul respetiv pe toată durata absenței dvs. Scopul acestui exercițiu este de a crește încrederea de sine a câinelui dvs.

Oamenii declanșează câinilor în mod neintenționat anxietate în urma separării , fie prin faptul că nu îi învață să fie singuri încă de la început, fie prin faptul că nu le oferă suficient exercițiu înainte de a-i lăsa singuri. Vestea minunată este că mulți câini pot depăși anxietatea prin antrenament. Cu toate acestea, în cazurile severe de anxietate, cel mai bine este să solicitați ajutorul unui profesionist sau al uunui medic veterinar.

 

  • Jan 04, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos