10 lucruri amuzante despre papagali pe care poate nu le-am știut niciodată

10 lucruri amuzante despre papagali pe care poate nu le-am știut niciodată

 

               Papagalii se remarcă în lumea păsărilor prin personalitățile lor drăguțe și obraznice. Aceste păsări colorate sunt mult mai complexe decât vă imaginați.

1. Există aproximativ 393 de specii de papagali

               Există o mulțime de tipuri de papagali, majoritatea găsindu-se în împrejurimi tropicale și subtropicale.În lume, sunt 3 familii diferite de papagali: Psittacoidea, care sunt cunoscuți drept papagalii adevărați, Cacatuoidea și Strigopoidea - papagalii din Noua Zeelandă.


2. Papagalii mănâncă cu propriile picioare

               Numai papagalul este capabil să ducă mâncarea până la cioc în timp ce mănâncă. Ei pot apuca mâncarea cu un picior și apoi o pot ridica până la cioc, astfel încât să o poată ciuguli. De fapt, papagalii nu mănâncă foarte diferit de cum o facem noi. Degetele de la picioare cărnoase se aseamănă foarte mult degetelor umane.  

3. Majoritatea papagalilor pot imita sunetul

               Papagalii imită sunete pentru a se adapta mediului înconjurător. Acestor păsări sociale nu le place să simtă că le scapă ceva. Curioși din fire, imită sunetele pe care le aud în jurul lor pentru a comunica.               Nu au corzi vocale la fel ca oamenii; se folosesc de mușchii gâtului pentru a direcționa aerul diferit, ceea ce le permite să imite sunete precum un telefon care sună, o ușă care scârțâie sau un câine care latră.               Dacă aveți un papagal ca animal de companie, atunci este probabil ca aceștia să preia anumite cuvinte și fraze pe care le spuneți. Dacă un papagal spune „salut” când intrați în cameră, acest lucru se datorează faptului că pasărea a făcut o asociere între acțiune și cuvânt.

4. Papagalii pot trăi peste 60 de ani

               Cu cât papagalul este mai mare, cu atât este mai lungă durata lor de viață. De exemplu, se știe că Africanul Gri trăiește cu mult peste 60 de ani. Macaws trăiesc de obicei între 25-50 de ani, în timp ce papagalii de dimensiuni medii trăiesc între 15-20 de ani. Papagalii, ca animale de companie, trăiesc mai mult decât cei sălbatici, deoarece sunt mai puțin amenințați de prădători și boli. Durata de viață a unui papagal de casă, este de aproximativ 30 de ani, mulți depășind această vârstă. 

5. Se împerechează pe viață

               Odată ce un papagal mascul și o femelă se împerechează, acesștia rămân împreună, chiar și în afara sezonului de reproducere. Singurele excepții când merg pe căi separate sunt: dacă nu reușesc să se reproducă sau dacă unul din partenerul lor moare.                Totul depinde de papagalul mascul pentru a cuceri femela. El face acest lucru printr-un spectacol defilând, dansând și scoțând diferite expresii și sunete pentru a o impresiona. Apoi, se hrănesc împreună, se îngrijesc reciproc și dorm unul lângă celălalt. 

6. Papagalul Kakapo nu poate zbura

Acesta este cel mai mare papagal a cărui dimensiune poate ajunge până la 60cm și poate cântări până la 6kg. Aceasta este singura specie ce nu poate zbura. Atuurile lui sunt cățăratul în copaci si săriturile. Din păcate este o specie foarte rară și mai sunt doar 142 de exemplare în toată lumea.

7. Papagalii depun între 2 și 8 ouă deodată

               Perioada de incubație durează între 18 și 30 de zile. După 3 săptămâni încep să-și dezvolte penele, dar nu ajung la maturitate până când nu au vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani (depinde de specie). 

8. În India, este ilegal să păstrezi papagalii ca animale de companie

În India papagalii sunt considerați drept specie sălbatică deci, prin urmare este ilegal să o ținem în cușcă. Oricine este prins încălcând această lege ar putea fi condamnat până la 6 ani de închisoare. 

9. Papagalii sunt una dintre cele mai inteligente specii de păsări

               Papagalii sunt cunoscuți a fi creaturi foarte inteligente.  Nu numai că sunt capabili să imite limbajul nostru, dar pot, de asemenea, să adauge, să scadă și să înțeleagă semnificația lui ,,zero”.Conform specialiștilor, papagalii sunt inteligenți, deoarece au un circuit neuronal cerebral similar cu primatele, inclusiv oamenii. 

10. Papagalii sunt omnivori

          Aceste păsări mănâncă atât carne, cât și legume. Carne, impropriu spus, deoarece ei se hrănesc și cu insecte.Papagalii iubesc semințele și le-ar putea mânca toată ziua. De asemenea, mănâncă flori, fructe și insecte. Chiar dacă sunt păsări omnivore, atunci când primesc un fruct sau o legumă, sunt mai mult decât fericite.
  • Jan 04, 2021
  • Categorie: News
  • Comentarii: 0
Lasa commentariu
Cos
0
Niciun produs in cos